Företag

Inför Djurgården - IFK Kalmar

  • Damer
  • A-lag
  • 28 sep 2023

Dags för hemmamatch på Stadion när IFK Kalmar gästar. Här hittar du intervjuer, truppen och förutsättningarna inför matchen, startelvan kommer en timme innan avspark.

DJURGÅRDEN - IFK Kalmar

Söndag 1 oktober klockan 15:00, Stockholms Stadion
Köp biljett här.


Familjedag på Stadion där det kommer finnas souvenirer till försäljning, aktiviteter för barnen som flaggtillverkning, fotostation & ritbord samt foodtrucks. Efter matchen har alla som vill möjlighet att träffa spelarna för autografer eller selfies i Maratonporten. 

Vänligen notera att väskförbud gäller på Stadion med anledningen av höjningen av terrorhotsnivån till klass 4.

Truppstatus

– Vi har tjugo disponibla spelare till truppen och de enda som saknas är Flavine Mawete och Sara Lilja Vidlund som ju är borta från spel sedan tidigare, meddelar tränare Marcelo Fernandez.

 

Varningsläget - (ackumulerade varningar) i OBOS Damallsvenskan

6 gula kort: Matilda Plan
4 gula kort: Portia Boakye
3 gula kort: Tove Almqvist
2 gula kort: Tilde Lindwall
1 gult kort: Alice Bergström, Kamilla Karlsen, Aexsandra Lobanova, Sessy Åsland

Spaningar

  • Tung skalp mot Häcken innan innan landslagsuppehållet ger skön boost inför söndagen.
  • Matilda Plan är tillbaka igen från avstängningen senast.
  • Samtliga landslagsspelare Portia Boakye, StinaLisa Johansson, Alice Bergström och Olivia Ländin Sjöblom tillbaka i gott skick efter sina respektive landslagsuppdrag.
  • Tilde Lindwall missar nästa match vid ytterligare ett gult kort.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Jag tycker att vi har haft en träningsvecka med en stigande formkurva. Sedan har vi fått tillbaka våra U23-landslagsspelare StinaLisa Johansson och Alice Bergström och Olivia Ländin Sjöblom har varit med oss hela veckan, tidigare var hon ju iväg med F17-landslaget. Utöver det har även Portia Boakye nu anslutit efter landslagsspelet med Ghana, berättar Marcelo som kommer till match med en fin skalp mot Häcken i bagaget.
– Det är klart att det var en skön vinst för oss. Men det viktigaste är ändå att vi får kontinuitet i våra prestationer, där vi under tre försäsongsveckor och tre inledande omgångar har försökt hitta en hög lägstanivå för vad som är okej i träning och match. Den nivån måste vi bibehålla nu mot Kalmar.

Att dessutom få kliva in för hemmamatch på Stockholms Stadion är ju ett extra plus, enligt Marcelo.
– Alltid härligt med match på Stadion inför vår publik, så det bir kul. Dessutom jagar vi faktiskt första segern för säsongen på Stadion, vilket är en morot i sig.


Om IFK Kalmar

  • Sist i tabellen med tre poäng efter tre kryss totalt.
  • Har endast mäktat med tre mål under den damallsvenska säsongen.
  • Inga spelare avstängda inför matchen.

 

Marcelo Fernandez om IFK Kalmar
– Rent personligen har jag skräpstatistik mot just IFK Kalmar med åtta möten och endast ett kryss i poängväg, så den trenden bryter jag gärna, konstaterar Marcelo med ett garv för att sedan återgå till analysen.
– Det ett väldigt ungt lag som försöker att göra det väldigt svårt för motståndarna. Så det blir en annan typ av karaktär på matchen för vår del än det varit i de tre första matcherna. Det kommer att bli utmanande för oss där vi kanske måste vara mer dikterande i tempot av matchen sett till bollinnehav, vilket vi inte var lika mycket mot Häcken, Hammarby och Kristianstad. Så vi kommer att ställas på andra prov än vad vi har stött på tidigare och måste gå ut och prestera på vår allra högsta nivå om vi ska ta tre poäng.


Matchen visas på Viaplay.

1 oktober, söndag 15:00Stockholms Stadion

DjurgårdenIFK Kalmar
4-0 (3-0)

  • MålskyttarTilde Lindwall 3'Alice Bergström 6'Tilde Lindwall 33'Lova Lundin 90+2'
  • Domare Sofia Borck Janeheim
  • Publik 907 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat