Landslagsspel för tre DIF-spelare under torsdagen

• 16 feb 2023

StinaLisa Johansson, Elvira Björklund och Olivia Ländin Sjöblom fanns alla med från start i svenska U23-, F19-, samt F17-landslaget.

Det svenska U23-landslaget med StinaLisa Johansson i startelvan tog sig an Nederländerna under torsdagen, dock utan Tilde Lindwall som lämnade återbud till samlingen. Det blev en jämn kamp som till slut gav svensk seger med 3-2 där StinaLisa fanns med och bidrog från start till höger i anfallet och spelade 72 minuter av matchen.

Även det svenska F19-landslaget var i farten simultant och kickade igång sin landskamp mot Spanien med samma avsparkstid. Elvira Björklund vaktade det svenska målet men fick en tuff uppgift mot ett skickligt spanskt lag som pressade högt och vann mycket boll. Siffrorna stack iväg till underläge 0-3 i halvtid, efter många spanska chanser via svenska bolltapp, men resterande del av matchen hölls nollan intakt av Elvira trots fortsatt spansk intensitet.

Den blårandiga representationen under torsdagen fullbordades av Olivia Ländin Sjöblom som startade när svenska F17-landslaget mötte Ungern. Olivia spelade första halvlek av matchen men fick inte hål på Ungern och några mål blev det inte överhuvudtaget i den mållösa matchen på Pinatar Arena.

För Portia Boakyes Ghana väntar två landskamper mot Togo söndag 19 februari samt Benin fredag 24 februari.