Företag

Tre poäng mot Varberg i återstarten

  • Herrar
  • A-lag
  • 2 juli 2023

Jesper Löfgren och Oliver Berg stod för målskyttet när Varbergs BoIS besegrades med 2-0 hemma på Tele2 Arena i den allsvenska återstarten.

Laget

Djurgården mönstrade följande elva i den allsvenska återstarten:

Jacob Widell Zetterström
Piotr Johansson, Jesper Löfgren, Marcus Danielson, Elias Andersson
Hampus Finndell, Lucas Bergvall, Rasmus Schüller
Joel Asoro, Oliver Berg, Haris Radetinac

Gustav Wikheim, Elliot Käck och Jacob Une Larsson var de spelare som inte var tillgängliga för truppen.

 

Första halvlek 

Det bjöds på regnrusk av episk karaktär inför den allsvenska återstarten då Djurgården tog sig an tabelljumbon Varberg BoIS på Tele2 Arena. Dessutom på en nylagd konstgräsmatta där DIF endast fick en lördagsträning på sig att bekanta sig med det nya underlaget.

För Varbergs del var det kärva premisser med tränarflykt, tre spelare avstängda och ett stort poängbehov. Men någon risk för underskattning fanns inte med vetskap om att Varberg är luriga och erkänt starka på fasta situationer.

Nederbörden piskade på precis som läktarsången när matchen kickades igång och det blev oroligt direkt bakåt när Varberg bjöds på ett gratisläge. Dion Krasniqi fick fritt fram men Jacob Widell Zetterström kom ut snabbt och avvärjde. Två efterföljande BoIS-hörnor blev också halvfarliga och blåränderna hade fått en väckarklocka.

Svaret kom dock snabbt. Först med en fin chans där Haris Radetinac hittade Lucas Bergvall, gästernas keeper Stojan Lukic stod emellertid för en vass benparad. Men minuten efter skulle det ringa. En hörnvariant gav Elias Andersson inläggsläge och Jesper Löfgren fanns på plats i boxen och skallade in sitt första allsvenska mål för i år.

En drömstart men det blev på nytt lite rörigt i ett uppspel och Varberg bjöds på ett nytt läge efter en ”indianare” där Victor Karlssons skott i bra läge lyckligtvis gick en bra bit över. Det var fortsatt svängigt och i tionde minuten kom ett jätteläge för DIF. Joel Asoro rycket loss på högerkanten och slog ett inlägg som Lucas Bergvall mötte upp mitt i boxen, avslutet for dessvärre över målramen.

Onekligen en händelserik första kvart av matchen och även om DIF stundtals tryckte på för tvåan var det ganska mycket Varberg under en kort period. Djurgården återtog dock kommandot successivt och började bygga i offensiven. 

Chanserna var dock betydligt färre nu, men i 27:e minuten blev det dramatik igen när Lucas Bergvall åkte på en smäll i en duell i straffområdet. Upprörda rop ljöd från läktaren men det kom ingen signal från domare Adam Ladebäck. Kort därefter åkte sedan Hampus Finndell på en varning som innebär att han missar lördagens match mot Värnamo.

Kvarten återstod av halvleken men DIF hade tappat rytm vid det här laget och Varberg fick ånyo ganska mycket utrymme framåt. Blåränderna svarade upp med enstaka attacker och i 42:a kom Joel Asoro hyfsat nära men avslutet blockerades av gästernas försvar.

Ett bra DIF-tryck mot slutet följde men några fler mål blev det inte och därmed väntade pausvila med ettmålsledning.
 

Andra halvlek 

Det var en oförändrad blårandig elva som klev ut inför den andra halvleken och precis som i första inleddes den med ett par oroande lägen för Varberg. På samma sätt skulle DIF replikera ett par minuter senare när Oliver Berg väggade sig fram och dundrade bollen stenhårt i ribban.

Extremt nära en utökning och Djurgården fick ny energi av möjligheten. Publiken manade på med växelramsor men det var Varberg som skulle få nästa läge när Robin Tranberg försökte lobba in bollen, Jacob Widell Zetterström var dock välplacerad och tippade bollen över ribban.

Men efter det var det DIF-dominans och en längre tids tryck skulle till slut utmynna i en gyllene möjlighet. Handboll från gästerna i eget straffområde innebar straffspark och Oliver Berg placerade behärskat in bollen i mål till ett förlösande jubel på Tele2 Arena.

Tvåmålsledning med halvtimmen kvar och ett dubbelbyte följde. Oskar Fallenius och Besard Sabovic äntrade planen medan Hampus Finndell och Lucas Bergvall klev av. Djurgården var på gång nu och gick för mer.

Fina lägen för Rasmus Schüller, Joel Asoro och Marcus Danielson radades upp och det kändes som en tidsfråga innan trean skulle komma. Även Joel Asoro var framme och högg efter en fin framspelning av Haris Radetinac , skottet styrdes dock ut till hörna.

Med dryga kvarten kvar kändes det stabilt men Varberg hade inte gett upp och stack upp i en farlig omställning där Elias Andersson agerade räddande ängel på Dion Krasniqis skott, JWZ parerade sedan returen från Maxime Sainte.

Strax efter var Djurgården nära trean när Oskar Fallenius sprintade loss på högerkanten och Oliver Berg mötte hans högerinspel på volley, bollen smet dessvärre utanför stolpen. Matchklockan tickade över 80 minuter och då var det dags för Magnus Eriksson att kliva in när han ersatte Oliver Berg.

Nu gällde det att stänga matchen och gärna hålla nollan intakt. Bortsett från ett par hyfsat oroande Varbergs-attacker var det välstädat bakåt och minuterna tickade på behagligt. Det kunde också blivit en kasse för Magnus Eriksson i 88:e minuten, efter ett fint förarbete från Oskar Fallenius och Joel Asoro, men skottet stoppades av uppoffrande defensiv från gästerna.

Oskar Fallenius var fortsatt aktiv och var nära ett efterlängtad mål via en omställning under stopptiden. Även Jacob Widell Zetterström fick jobba hårt under sista minuten när Varberg forcerade men nollan hölls och därmed var det 2-0 och tre sköna poäng i hamn.

Sjunde hemmasegern av åtta möjliga och Djurgården tar rygg på topptrion i jakt på Europa-platserna där Häcken endast fick med sig ett kryss mot IFK Norrköping.
Närmast väntar en intressant bortamatch mot IFK Värnamo på lördag, följt av ett rafflande klassikermöte hemma mot Malmö FF den 17 juli.

2 juli, söndag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenVarbergs BOIS
2-0 (1-0)

  • MålskyttarJesper Löfgren 4'Oliver Berg 60'
  • Gula kortHampus Finndell
  • Domare Adam Ladebäck
  • Publik 15331 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat