Företag

A-lagskontrakt för Elin Westlund

  • Damer
  • A-lag
  • 15 okt 2024

Djurgårdens talangfulla försvarare har skrivit på för de kommande fyra åren.

Efter att ha radat upp fina prestationer i DIF FA19 under 2023 belönades 18-åriga vänsterbacken Elin Westlund med ett lärlingskontrakt och började sedan etablera sig alltmer frekvent i A-laget under 2024. Elva  damallsvenska matcher, varav två från start, har det blivit hittills i år - dessutom med två assist i poängkolumnen.

Nu säkras Elin upp för de kommande fyra åren med ett A-lagskontrakt som sträcker sig över 2028 och hon är glad och förhoppningsfull inför de kommande säsongerna i den blårandiga tröjan.
– Det känns hur bra som helst att skriva på för Djurgården. Det här är en dröm som jag alltid har strävat efter sedan jag började spela fotboll. Jag har ju tränat mycket med A-laget sedan en tid tillbaka, så att jag nu får ett A-lagskontrakt känns jätteroligt, berättar Elin som hade lite på känn att det kunde ske.
– Kanske lite, eftersom det varit så mycket träningar med A-laget kändes det som att något var på gång. Men jag hade ju ett lärlingskontrakt sedan innan och att gå så pass snabbt från det till ett A-lagskontrakt var ändå lite chockerande.

Acklimatiseringen till seniorfotbollen är därmed redan avklarad och Elin uppskattar miljön.
– Jag trivs jättebra. Det är otroliga personer och fotbollsspelare som jag spelar med och har lärt känna. Ett härligt och inkluderande gäng, så jag känner mig verkligen välkomnad under varje träning och match.

Men också en konkurrensfylld och tuff miljö som främjar utvecklingen.
– Det har gått väldigt fort och jag har ändå haft en snabb utveckling. Jag kom till DIF FA19 förra året i början av 2023 och sedan dess har det gått i rasande fart där jag har fått väldigt bra hjälp av tränare och spelare. Så att bli belönad med ett kontrakt knappt två år senare känns fantastiskt, förklarar Elin som har IK Frej som moderklubb.
– Jag började spela i femårsåldern i IK Frej ute i Täby. Jag gick från boll & lek som knatte till IK Frejs damlag i division 3. Sedan kände jag att jag ville någonting mer inom fotbollen för att  fortsätta min utveckling och valde att söka till Djurgårdens F19-lag. Jag såg en möjlighet att utvecklas till en bättre fotbollsspelare här.

Ser man till Elins egenskaper är hon en försvarare med en framåtlutad inställning.
– Mina starkaste egenskaper är väl att jag är explosiv och gillar att utmana en-mot-en. Jag gillar även att driva boll och utnyttja mina offensiva kvaliteter så mycket jag kan. Jag har blicken framåt och strävar alltid efter att göra mål och poäng.

Något vi förhoppningsvis får se mycket av i Djurgården under de kommande säsongerna och Elin har höga förväntningar på framtiden.
– DIF är en förening som kan hjälpa mig att utvecklas för att bli den bästa versionen av mig själv, både på och utanför planen. Det är här som jag kan bygga på mina kvaliteter och egenskaper, och även utveckla de bitar som jag är mindre bra på. Så därför känns det helt rätt att skriva på för Djurgården, här får jag chansen att bli en så bra spelare som möjligt, avslutar hon.

 

Jean Balawo om Elin Westlund

I sina roller som både sportchef för damerna, samt chef för flickakademin, har Jean Balawo kunnat följa Elins framsteg i realtid under de senaste säsongerna och sett en övertygande  utvecklingskurva som pekar vidare uppåt, bland annat tog hon under tisdagen en plats i det svenska U23-landslaget.
– Elin har haft en riktig raketkarriär I Djurgården. Hon kom till oss förförra året från en breddverksamhet och gjorde en säsong i FA19. Sedan fick hon möjlighet att träna med Djurgårdens damer där hon visade väldigt stor potential, vilket ledde till att vi skrev ett lärlingsavtal med henne över 2025. Snart halvvägs in i avtalet har hon visat att hon är en kraft som kommer att bidra för damerna på sikt. Nu har hon skrivit på ett avtal över 2028 och vi ser fram emot att följa hennes utveckling framöver. En härlig tjej att ha i gruppen och en person som ständigt tävlar och konkurrerar, sammanfattar Jean.

 

Fakta Elin Westlund

Position: Försvarare
Född: 17 november 2005
Tidigare lag: IK Frej

Senaste nyheter

Relaterat