Företag

DIF förlänger med Ebba Hed

  • Damer
  • A-lag
  • 8 okt 2024

Djurgårdens vänsterback är klar för fortsatt spel i den blårandiga tröjan med ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2027.

DIF ser ut att gå mot sin bästa tabellplacering i OBOS Damallsvenskan på sex år och nu kommer  ytterligare ett glädjeämne när Djurgårdens 24-åriga vänsterback Ebba Hed har förlängt sitt kontrakt över 2027. Ebba kom till DIF under sommaren 2022 och etablerade sig snabbt i startelvan, under säsongen 2023 spelade hon sedan samtliga damallsvenska matcher och stod för fyra assist.

I år har hon fortsatt i samma anda med 20 matcher från start (med två assist) och får nu förutsättningar att bättra på den statistiken under de kommande säsongerna.
– Det känns jättekul och det är en ära att få en förfrågan om att fortsätta i DIF, uppskattningen är ömsesidig. Djurgården är ju en jättefin förening och det är väldigt roligt att vi har börjat komma igång och folk pratar mer om oss nu. Det märks att vi har en stark tro på vårt lag just nu, säger Ebba som är grymt taggad inför slutfasen av serien med kommande derby på lördag.
– Jag ser verkligen fram emot resten av hösten och det känns som att vi har ett ännu starkare lag nu. Förhoppningsvis kan vi ta ytterligare något kliv uppåt i tabellen och det ska nog sluta bra om vi fortsätter att göra jobbet.

Ser man till säsongen för Ebbas egen del beskriver hon den på följande sätt:
– Jag har blandat och gett lite, men överlag har det ändå varit stabila insatser. Sedan strävar jag alltid efter att bli bättre för att utvecklas på varje träning och match. Siktet är inställt på en högre lägstanivå, förklarar hon och understryker viljan att utvecklas och ta nya steg i den blårandiga tröjan.
– Jag tror på en ljus framtid i Djurgården där jag kan fortsätta att utvecklas. Jag jobbar med delmål hela tiden och ett stort mål har ju alltid varit att framöver försöka ta mig till A-landslaget. Det är viktigt att ha den typen av mål för att utvecklas.

 

Jean Balawo om Ebba Heds förlängning

För sportchef Jean Balawo finns det all anledning att glädjas när en viktig kugge i defensiven, såväl som offensiven, nu är säkrad för 2,5 år framåt.
– Otroligt glädjande att vi har Ebba Heds signatur på plats. En spelare som har utvecklats precis på det sätt som vi hoppades på. Hon har legat i, kämpat hårt och det bär frukt nu. Ebba kom från Madrid FC och har därefter anpassat sig till OBOS Damallsvenskan med en väldigt positiv utvecklingskurva. Därav vill vi gärna ha kvar henne över en längre tid och intresset är uppenbarligen ömsesidigt; att Djurgården är rätt steg för henne här och nu. En skicklig svensk spelare, vilket är viktigt för truppbalansen, som har åldern inne och kan hjälpa DIF att ta kliv framåt, summerar Jean.

 

Senaste nyheter

Relaterat