Företag

Frank Odhiambo på lån till AFC Eskilstuna

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 mars 2024

Djurgårdens kenyanske mittback spelar i Ettan Norra under 2024.

Efter en låneperiod i Vasalund under 2023 med 20 spelade matcher i Ettan Norra blir det nu fortsatt spel i samma serie, men i ny tröja för Djurgårdens mittback Frank Odhiambo. Därmed blir AFC Eskilstuna, som satsar på en omedelbar återkomst till Superettan, nästa klubbadress för Frank som lånas ut under säsongen 2024.
– Det är en bra möjlighet för mig att komma till AFC för att utvecklas och få speltid. Det kommer att hjälpa mig att komma mer in i den svenska fotbollen och på lång sikt kan det få mig att komma tillbaka och prestera ännu bättre i Djurgården. Så det här är ett bra beslut för mig som spelare och jag tror att jag kommer att få en väldigt god utveckling under min tid i Eskilstuna, säger Frank om lånet.

Bosse Andersson om Franks utlåning

Fyra raka nollor bakåt i Svenska Cupen ger en vink om den tuffa konkurrenssituationen som råder just nu i den blårandiga defensiven. För sportchef Bosse Anderssons del är han som alltid mån och att se till varje enskild spelares behov och för Frank Odhiambo är speltid en nyckelfaktor där en låneperiod i AFC Eskilstuna under 2024 öppnar upp för det.
– Frank har varit med i AFC:s verksamhet sedan i början av februari där han har gjort ett gott intryck i såväl träning som match. Under 2024 kommer därmed Frank att fortsätta i AFC, en bra miljö för att utvecklas ytterligare där han får mycket  förtroende och speltid, berättar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat