Företag

Inför GAIS - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 sep 2024

Nytt bortamöte i 031-regionen väntar för DIF som tar sig an GAIS på Gamla Ullevi på söndag.

GAIS - DJURGÅRDEN

Söndag 22 september klockan 14:00, Gamla Ullevi

Köp biljett.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

 

Truppstatus

– Albin Ekdal, Piotr Johansson, Malkolm Nilsson Säfqvist och Patric Åslund är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

8 varningar: Besard Sabovic
5 varningar: Jacob Une Larsson
4 varningar: Gustav Wikheim
3 varningar: Adam Ståhl, Tobias Gulliksen
2 varningar: Viktor Berg, Albin Ekdal, Daniel Stensson, Jacob Rinne
1 varning: Magnus Eriksson, Oskar Fallenius, Rasmus Schüller, Malkolm Nilsson Säfqvist, Haris Radetinac, Peter Therkildsen, 

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Viktor Bergh, Albin Ekdal, Jacob Rinne, Besard Sabovic, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

Spaningar

  • Dags för ny bortamatch i Göteborg där ett formstarkt GAIS står för motståndet.
  • Grymt skön seger mot Häcken och tre viktiga poäng i toppstriden ger en bra boost.
  • Tobias Gulliksen var avstängd senast mot Häcken men är åter tillgänglig för spel.
  • Laget hänger kvar och tränar i Göteborg inför söndagen.
  • Sex spelare i riskzonen där ytterligare ett gult kort innebär avstängning mot BP: Viktor Bergh, Albin Ekdal, Jacob Rinne, Besard Sabovic, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

 

 

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:

– Vi ska återhämta oss nu under lördagen och sedan träna lite kort här på ÖIS-gården. Känslan är positiv och vi gjorde en bra bortamatch mot Häcken. Jag tycker att vi hade ett ganska bra tålamod i försvarsspelet mot deras skickliga offensiv där vi jobbade klart allting och försökte vara så noggranna som vi någonsin kunde. Sedan hade vi väl önskat att vi var lite bättre med bollen under vissa delar av matchen. Det var lite stress ibland, men ganska coolt ändå. En bra genomförD bortamatch, resonerar Kim som av förklarliga skäl behöver se över belastningen i truppen.
– Det är klart att vi måste rotera lite med match på onsdag igen, det är ju en intensiv period nu med mycket matcher. Men det har inte tillkommit några nya skador vilket är positivt. Samtidigt är det klart att det finns lite slitna kroppar och en viss faktor blir det ju att GAIS har fått mer vila än vad vi har. Så vi måste få in lite pigga ben.

Om GAIS

  • Ett utropstecken i Allsvenskan i år och ligger på sjätte plats med 37 poäng.
  • Kryssade 0-0 mot Malmö FF i onsdags.
  • Alexander Ahl Holmström är lagets bäste målskytt med åtta kassar.
  • I våras blev det 1-0 till DIF på Tele2 Arena i den första allsvenska matchen på tolv år mellan lagen.
  • Inga avstängningar inför matchen.

 

Kim Bergstrand om GAIS

– De har imponerat i år, ett riktigt bra, hårt jobbande fotbollslag som även har bra spets. Många har underskattat dem tidigare och de har verkligen visat att det tycker att det är väldigt roligt att vara i Allsvenskan och njuter av det, berättar Kim som vill se fortsatt disciplin och hårt arbete i kombination med vårdad bollbehandling mot GAIS.
– Vi hoppas att vi kan vara bättre med bollen och ställa till det lite mer där, sedan måste vi vara lika noggranna och hängivna defensivt som vi var mot Häcken. Men vi kommer att behöva ha bollen lite mer för att få dem att tycka att det är jobbigt.

22 september, söndag 14:00Gamla Ullevi

GAISDjurgården
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat