Företag

Inför Häcken - Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 17 feb 2024

Tuff utmaning mot nyblivna CL-kvartsfinalisterna väntar på lördag. Här hittar du truppen och förutsättningarna.

BK HÄCKEN - DJURGÅRDEN

Lördag 17 februari klockan 14.30, Valhalla IP

Matchen visas på Fotboll Play

Truppstatus

– Beata Kollmats och Ina Vårhus är igång igen efter sjukdom och tillgängliga för matchen, så vi åker med i stort sett full trupp. De enda som inte är tillgängliga för spel är Tove Almqvist - som dock är tillbaka i full träning - samt Nea Flyborg, meddelar Marcelo Fernandez.

Spaningar

  • Tufft test väntar mot Häcken som nyligen tog sig till kvartsfinal i Champions League.
  • Seger med 3-0 och många positiva tendenser mot KIF Örebro bådar gott för det fortsatta trimmandet av laget inför cuppremiären i mars.
  • StinaLisa Johansson öppnade målkontot för året med två fina fullträffar på Behrn Arena.
  • Beata Kollmats och Ina Vårhus är tillbaka i träning igen efter sjukdom och lär därmed vara tillgängliga för spel på lördag.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Vi klev in i träningsveckan med positiva känslor efter segern i lördags där vi fick utdelning på det som vi jobbat på i träning. Det var bra för oss att stresstesta det mot KIF Örebro som ju var en direkt motståndare för oss sett till tabellplaceringar förra året. Nu jobbar vi vidare metodiskt för att fortsätta att ta steg i vårt spel och arbetssätt, berättar Marcelo som ser fram emot ett nytt test för laget mot ett snäppet tuffare motstånd.
– Vi ett beslut tillsammans med spelarna att försöka vara så modiga som möjligt och ha en liknande matchplan mot Häcken som mot KIF Örebro. Att behålla det här spelsättet mot ett riktigt bra lag och försöka ha tålamod i speluppbyggnaden, så att vi kan vara direkta när möjlighet ges. Det ska bli väldigt spännande att se utfallet och resultatet får vara sekundärt. Men jag vill se att vi verkligen vågar spela det spelet mot Häcken.


Om BK Häcken

  • Har nyligen tagit sig vidare till kvartsfinal i Champions League där PSG väntar.
  • Har tappat Marika Bergman Lundin till West Ham och Alexandra Hellekant har lämnat för IFK Norrköping.
  • Förra DIF-spelaren Alice Bergström har dock anslutit och återser nu sina forna lagkamrater. 

 

Marcelo Fernandez om BK Häcken
– Som jag förstått det har Häcken varit på lite ledighet nu efter Champions League-matchen mot Real Madrid. Sett till hur de matchar på lördag kan jag tänka mig att många av nyförvärven får starta en sådan här match, som exempelvis vår tidigare spelare Alice Bergström och nyförvärvet Matilda Nildén. Det kan bli så att de sprider ut minuterna, men oavsett hur de matchar har de en otroligt spetsig bredd. Så vilken elva de än spelar är det ju ett av Sveriges bästa lag vi möter.

17 februari, lördag 14:30Valhalla IP

BK HäckenDjurgården
3-1 (1-1)

  • MålskyttarRosa Kafaji 5'Shinomi Koyama 45'Felicia Schröder 71'Rosa Kafaji 90'
  • Publik (Valhalla IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat