Företag

Inför IFK Värnamo - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 sep 2024

Ett besök på Finnvedsvallen väntar för DIF på söndag. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

IFK VÄRNAMO - DJURGÅRDEN

Söndag 29 september klockan 14:00, Finnvedsvallen

Köp biljett.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Albin Ekdal, Piotr Johansson, Malkolm Nilsson Säfqvist, Tokmac Nguen och Patric Åslund är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

8 varningar: Besard Sabovic
5 varningar: Jacob Une Larsson
4 varningar: Gustav Wikheim
3 varningar: Adam Ståhl, Tobias Gulliksen
2 varningar: Viktor Berg, Albin Ekdal, Daniel Stensson, Jacob Rinne
1 varning: Oskar Fallenius, Keita Kosugi, Rasmus Schüller, Malkolm Nilsson Säfqvist, Haris Radetinac

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Viktor Bergh, Albin Ekdal, Jacob Rinne, Besard Sabovic, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

Spaningar

  • Jakten på nya avgörande poäng i den dramatiska tätstriden fortgår på Finnvedsvallen.
  • Förlösande hemmaseger efter en till stora delar stabil prestation mot BP ger boost och arbetsro.
  • Sex spelare i riskzonen där ytterligare ett gult kort innebär avstängning mot Kalmar FF: Viktor Bergh, Albin Ekdal, Jacob Rinne, Besard Sabovic, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

 

Tränarkollen

KIm Bergstrand inför matchen:

– Alla mår lite bättre efter segern senast. Det var en tuff smäll mot GAIS, men väldigt starkt av gruppen att studsa tillbaka snabbt och det är sällan vi förlorar två matcher i rad. Vi uppträdde på ett väldigt bra sätt mot BP, de har några kontringar i början och får till ett slumpmål på slutet. I övrigt så tycker jag att vi har god kontroll på matchen och spelar en bra anfallsfotboll i perioder. Så det var ett klart steg framåt, säger Kim som gladdes lite extra åt att laget bjöd på ett antal fina sekvenser med bollen.
– Det var roligt att se att det fanns så pass mycket spelglädje. Vi har pratat mycket om hur viktigt det är att vi tycker att det är kul på planen och att vi går ut och gör vår grej. Så spelglädjen var där mot BP och det är jag väldigt nöjd med.

Truppmässigt ser det fortsatt stabilt ut beträffande skador och avstängningar.
– Vi ligger bra till där och har inte fått några nya skador, även om Tokmac (Nguen) fick kliva av senast med en liten känning som vi får kolla av på lördag.

 

Om IFK Värnamo

  • På tolfte plats i tabellen med 24 poäng.
  • Tog en viktig poäng genom 1-1 senast mot Mjällby på Strandvallen.
  • Lagets bäste målskytt Samuel Kalu, (sju gjorda mål), kom relativt nyligen tillbaka från skada och har nu hunnit medverka i tre matcher.
  • Frank Junior Agyei är avstängd.

 

Kim Bergstrand om Värnamo

– De har ju en väldigt skicklig tränare nu i Ferran Sibila. Inte för att det var något fel på hans föregångare, men Sibila är väldigt kompetent och de har inte ändrat sin identitet överhuvudtaget. Värnamo ser snarare ännu mer välorganiserade ut och har på något sätt altid varit trygga i sitt spel. De kör sin grej och är bra på det, även om resultaten inte alltid går deras väg.
– De gjorde en väldigt bra match när de kryssade mot Mjällby senast. Det är inte lätt att åka till Strandvallen och hämta pinnar, men det gjorde Värnamo och det var rättvist, resonerar Kim som är välbekant med de problem som ett IFK Värnamo på spelhumör kan åsamka.
– Vi hade det väldigt jobbigt där nere när vi mötte dem borta förra året och de är lite krångliga att möta. De vill gärna rulla runt och i perioder lyckas de väldigt bra med det. Sedan har de hittat ett fynd i Frank Junior Adjei, som är riktigt skicklig. Honom behöver vi dock inte hantera eftersom han är avstängd på söndag, men de har ju även Wenderson, Simon Thern och Gustav Engvall med flera. Så det finns många duktiga spelare i laget. För vår del behöver vi vara väldigt noggranna och solida och jag hoppas att vi kan hålla ihop oavsett om vi är höga eller låga i försvarsspelet, så att vi kan komma upp och få ett bra tryck på dem.

 

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

Djurgården - IFK Värnamo 1-0, Allsvenskan juli 2024
Djurgården - IFK Värnamo 1-2, Allsvenskan sep 2023
IFK Värnamo - Djurgården 1-2, Allsvenskan juli 2023
IFK Värnamo - Djurgården 0-0, Allsvenskan aug 2022
Djurgården - IFK Värnamo 5-0, Allsvenskan juli 2022

29 september, söndag 14:00Finnvedsvallen

IFK VärnamoDjurgården
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat