Företag

Inför Trelleborg - Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 25 sep 2024

DIF beger sig söderöver i jakt på tre poäng på Vångavallen på söndag. Här hittar du truppen och förutsättningarna.

TRELLEBORG - DJURGÅRDEN

Lördag 28 september kl. 15.00, Vångavallen

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

 

Truppstatus

– Vi har lite småskavanker från matchen mot Norrköping. StinaLisa Johansson fick ju utgå med en skadad fot och hon är sannolikt ett frågetecken fram till avspark. Sedan finns det ett par andra utvärderingar vi måste göra i laget, så vi får se hur läget ser ut när vi tar ut matchtruppen. Men vi har Shinomi Koyama tillbaka igen efter U20 VM och hon tränade med laget under torsdagen, meddelar tränare Marcelo Fernandez.

Ackumulerade varningar OBOS Damallsvenskan

3 varningar: Matilda Plan
2 varningar:
Tove Almqvist, Alexsandra Lobanova 
1 varning: Pauline Hammarlund, Ebba Hed, Louise Hvarfner, StinaLisa Johansson, Sessy Åsland

Spaningar

  • Bortamatch mot tabelljumbon väntar och DIF siktar in sig på tre poäng på lördag.
  • Stark offensiv ånyo men beskt poängtapp mot IFK Norrköping senast i en match som Djurgården borde ha vunnit under normala omständigheter.
  • Shinomi Koyama bärgade ett silver som lagkapten för Japan i U20-VM, men är nu tillbaka från Colombia och tränade med laget under torsdagen.  
  • Tove Almqvist och Alexsandra Lobanova står på två varningar och missar nästa match vid ytterligare gult kort

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:

– Vi tar oss an mötet med en känsla av att vi är målfarliga och skapar mycket framåt. Vi kommer från två matcher där vi stundtals spelat en riktigt bra offensiv fotboll och det vill vi fortsätta att göra i helgen. Sedan måste vi också sätta ett bra försvarsspel och även ett hållbart spel över 90 minuter plus tillägg. Vi kanske behöver växla ner en växel ibland under matcherna, för att ha krut under den sista 15-20 minuterna. Så att vi blir lite skickligare på att pulsera matcherna. Vi har ju gått ut hårt under de sista matcherna och fått utdelning på det, men att justera balansen blir viktigt för oss framöver, konstaterar Marcelo som inte vill se ett uns av underskattning med anledning av TFF:s tabellplacering.
– Det är oerhört viktigt att gå in med en stor portion ödmjukhet och arbetsinsatsen måste vara på topp. Trelleborg är ett lag som kommer närmare en seger för varje vecka som går. Så vi får absolut inte ta för lätt på någon match, den positionen är vi inte i.


Om Trelleborgs FF

  • Sist i tabellen med två inspelade poäng under säsongen.
  • Förlorade med 4-0 borta mot Linköpings FC senast.
  • Hanna Persson och Linnea Prambrant är lagets bästa målgörare med två kassar var.

 

Marcelo Fernandez om Trelleborg

– De har några individuellt skickliga spelare. Systrarna Wellin är väldigt talangfulla och sedan har de spelare med allsvensk erfarenhet som exempelvis Athinna Person Lundgren. Trelleborg försöker dessutom hela tiden vara ett spelande lag och de ska man hedra dem för. Men för vår del är jag är väldigt mån om att vi hela tiden har på blåstället under hela matchen och tar jobbet till 100 procent. 

 

Senaste och enda damallsvenska mötet lagen emellan

Djurgården - Trelleborg 2-0, OBOS Damallsvenskan april 2024

 

28 september, lördag 15:00Vångavallen

Trelleborgs FFDjurgården
0-2 (0-0)

  • MålskyttarMimmi Larsson 74'Mimmi Larsson 78'
  • Domare Paul Shamoun
  • Publik 153 (Vångavallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat