Företag

Philip Rolke på lån till AC Horsens

  • Herrar
  • A-lag
  • 26 aug 2024

Djurgårdens 06-födde mittback spelar i Danmark under höstsäsongen.

Det blir en flytt över Öresund inför höstsäsongen för 18-årige mittbacken Philip Rolke som går på lån med option till danska AC Horsens, hemmahörandes i NordicBet Liga (den danska andradivisionen), fram till den 31 december 2024.

Philip har tidigare varit på lån i FC Stockholm under vårsäsongen, men byter nu till en ny miljö med förhoppning om utveckling och gott om kvalitativ speltid.
– Det första intrycken av Horsens har varit bra med ett fint mottagande och det märks att klubben är på gång. De hade ju en svacka på grund av ekonomin förut, men nu är de igång och satsar hårt på att bygga en bra verksamhet, både när det gäller U19 och A-laget, förklarar Philip som kommer att växla mellan U och A under hösten.
– Jag kommer att träna med båda och deras U19-lag spelar ju i danska högstaligan. De vill ju vinna den serien och har ett väldigt bra U19-lag där jag kan spela matcher, så det är tanken till en början.

Utlandsäventyr är dock inget nytt för Philip som tidigare varit iväg på en sejour schweiziska  FC Basel vid femton års ålder. Nu hoppas han på fortsatt utveckling i Danmark.
– Jag vill bli en bättre spelare. Få nya erfarenheter och spela mycket matcher. Det spelar inte så stor roll om det är med A-laget eller U19 så länge jag får mycket speltid och erfarenhet. Jag lär mig mycket av att lira matcher och det spelas bra fotboll här i Danmark.

Fler internationella erfarenheter kom dessutom nyligen från DIF PA19:s turnering i Kroatien där Rolke stod för solida insatser i försvaret mot tufft internationellt motstånd.
– Det var en bra upplevelse och välldigt kul att åka dit ner med Djurgården. Så jag är nöjd med turneringen både för laget och sett till min egen prestation, summerar han.

 

Bosse Andersson om Rolkes utlåning

För sportchef Bosse Anderssons del står varje enskild spelares behov av utveckling och speltid som altid i fokus och i danska AC Horsens erbjuds en utmärkt miljö för den 18-årige mittbacken för att uppfylla de kriterierna.
– Vi har haft en dialog med Horsens som har visat intresse för Philip Rolke. De kan erbjuda en bra sportslig plan med speltid i fokus och han kommer att lånas ut dit under hösten med en fastställd option som finns mellan klubbarna. Det blir en bra möjlighet för Rolke som gjorde en fin internationell turnering med DIF PA19 i Kroatien och planen är att han kommer att spela i AC Horsens U19 och även träna och spela med i deras A-lag, summerar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat