Företag

Tack för allt, Samuel Dahl!

  • Herrar
  • A-lag
  • 26 juli 2024

Samuel Dahl lämnar Djurgården för den italienska klubben AS Roma. Här berättar han om beslutet och känslorna kring flytten.

Det har varit en sensationell utveckling för Samuel Dahl sedan han kom till Djurgården i juli 2023 – från spel i Superettan med Örebro SK. Han cementerade sig närmast omgående i den blårandiga startelvan för att sedan bli uttagen i svenska A-landslaget med tillhörande debut mot Estland den 12 januari.

Totalt har Samuel hunnit med 37 tävlingsmatcher i DIF – varav samtliga utom en från start – med fyra assist i poängkolumnen. Nu väntar dock spel i Serie A med storklubben AS Roma och Samuel ser fram mot en spännande tid i Italien.
– Det är en otrolig känsla och jag får nypa mig lite i armen för att förstå det. Jag är sjukt glad och min tid i Djurgården har varit helt oförglömlig. Sedan jag kom för ett år sedan har jag bara haft bra stunder; i laget, med ledarstaben, med alla runtomkring och supportrarna har varit guld från dag ett. Så jag lämnar inte – jag byter, berättar Samuel som dock medger att man inte gärna tackar nej när Roma hör av sig.
– Så är det ju. Jag vill ju vidare i min fotbollskarriär och när tillfället gavs så ville jag hoppa på det. Så det känns väldigt ärofullt att få chansen att spela där, samtidigt som det är en sorg att lämna Djurgården.

Den branta, uppåtstigande utvecklingskurvan under året hade inte ens Samuel själv räknat med.
– Jag hade mest hoppats på att få så många minuter som möjligt, sedan blev det lite mer än så. Men som jag sagt tidigare har jag fått spela och träna med bra spelare och haft en duktig stab som hjälpt mig på sidan med fysteamet och övriga på Kaknäs. Så jag har fått en stor hjälp av många för att kunna prestera på planen, konstaterar Samuel som tar med sig en mängd fina minnen i bagaget till Rom.
– Den allsvenska debuten borta mot Mjällby förra året vill jag komma ihåg. Det var en bra start och bra match. Sedan blir det nog alla hemmamatcher egentligen, med det otroliga stödet som vi allltid får. Det är oförglömliga matcher som jag har fått spela så det är bara att tacka alla för allt.

Bosse Andersson om Samuel Dahls övergång 

För sportchef Bosse Anderssson är det givetvis en praktfull fjäder i hatten att se en av sina spelare gå från spel i Superettan till en rekordförsäljning i Serie A på bara en säsong. En fascinerande utveckling och en fotbollsdröm som nu blir verklighet.
– Det här är ju en fantastisk saga. För ett år sedan precis på dagen kom Samuel till Djurgården från Örebro som hade det rätt kämpigt i Superettan. Nu är han klar för Roma, en av de största och mest anrika klubbarna i Serie A. Det är en otrolig utveckling som Samuel har haft och jag tror att alla djurgårdare kan känna en stolthet att en av våra spelare går till en europeisk storklubb av Romas kaliber.

Att affären sedan sker mitt i en tight matchperiod är en del av toppfotbollens villkor.
– Vi befinner oss ju i en roll i näringskedjan där vi har skapat en kultur i att utveckla och sälja fotbollsspelare. Då kan man hamna i ett läge som man inte har kunnat planera för. Men det här är extremt bra för Djurgården samtidigt som en fotbollsspelare får uppleva sin största dröm. Då blir det en övergång och det har ett stort signalvärde – att spelare som kommer till DIF och har tron och förmågan kan utvecklas och göra den här typen av övergång. Det är ett kuttersmycke för Djurgården, summerar Bosse och önskar Samuel all välgång på det stundande europaäventyret.
– Det ska bli väldigt kul att få följa en kille med bakgrund inom Stockholmsfotbollen i en av Europas största Iigor framöver. Så vi säger arrivederci till Samuel och önskar honom ett stort lycka och tackar för hans tid hos oss.

Senaste nyheter

Relaterat