Företag

Toki Yukutomo provspelar med DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 15 juli 2024

Den 19-åriga japanska yttern är på besök och tränar med laget på Kaknäs under veckan.

Under våren har Keita Kosugi visat framfötterna under träningarna på Kaknäs. Nu får han sällskap av sin jämnårige U19-landslagskollega Toki Yukutomo som är på plats för provspel med Djurgården under den kommande veckan.

En teknisk ytter som är skicklig en-mot-en med ett bra skott, som ursprungligen kommer från japanska klubben Ehime FC men som varit på lån i Portugal det senaste året. Nu väntar ett besök i Stockholm i veckan där Toki får chansen att visa upp sig, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Toki är en spännande ytter född 2005 som är här och besöker oss under den kommande veckan. Han har spelat i portugisiska Famalicaos U23-lag och har även spelat tillsammans med Keita Kosugi i japanska U19-landslaget, Toki gjorde för övrigt ett gott avtryck i deras senaste turnering i Frankrike, med bland annat två assist. Han kommer att vara med och träna med oss nu i veckan och sedan får vi ta det därifrån, berättar Bosse som hoppas på nya goda japanska intryck.
– Keita Kosugi har ju imponerat sedan han kom hit och gjort ett väldigt bra landslagsläger senast i Frankrike. Så det blir intressant att få se mer av hans landsman Toki under veckan.

 

Träningstiderna hittar du alltid på DIF.se en bit ner på startsidan under rubriken ”DIF i veckan”. Alla träningar på Kaknäs IP och Hjorthagens IP är öppna för supportrar och övrig publik. Träningarna på Tele2 är stängda.
Dagen efter match består träningen mestadels av gym, så vi rekommenderar att du besöker träningen någon av de andra dagarna.

Senaste nyheter

Relaterat