Företag

Tre provspelare från Nigeria på plats

  • Herrar
  • A-lag
  • 9 sep 2024

Den unga trion David Gabriel Jesus, Ogar Sabastine Okpam och Otomewo John Thompson är på besök på Kaknäs.

Höstsäsongen är i full gång med fullspäckat matchschema, men parallellt pågår även framåtblickande scoutingverksamhet där Djurgården håller ögonen öppna för omvärldens fotbollstalanger. Förra måndagen anslöt tre spännande nigerianska spelare till Kaknäs för att visa upp sig, en ung trio som gjort goda intryck på Peter Kisfaludy, sportkoordinator U till A under hans besök i Nigeria.
– Jag och Jonte (Jonathan Axelsson, scout) åkte ner i juni och såg 21 matcher på tre dagar i 38 graders värme. Vi var ditbjudna av välkände agenten Atta Aneke ifrån Norge som arrangerade resan för fem olika klubbar: Djurgården, Bodö/Glimt (Norge), FC Cluj (Rumänien), Nashville (USA) samt Odd Grenland (Norge).
– Under måndagen såg vi åtta matcher, fyra på förmiddagen och fyra på kvällen och exakt samma schema följde på tisdagen, samtliga matcher var 2x30 minuter. På tisdagkvällen fick vi sedan önska vilka lag vi ville se en andra gång och då blev det ytterligare fem matcher på onsdag innan flyget gick hem 23.55 på onsdagskvällen.

Spelarna som bjudits in är följande:

- David Gabriel Jesus född 2007, en toppforward som gärna vill rycka loss i djupled.

- Ogar Sabastine Okpam född 2006, en 8:a som är lite mer offensiv och en spelskicklig innermittfältare.

- Otomewo John Thompson född 2006, en defensiv, snabb, aggressiv balansspelare.

Trion är här från måndag 2 september och stannar till den 16 september och kommer att delta i tisdagens match på Kaknäs mot BP i Ligacupen Elit.

Senaste nyheter

Relaterat