Företag

Trippelt DIF i topp

  • Ungdom
  • Akademi
  • 9 sep 2024

Djurgårdens äldsta akademilag går som tåget just nu med serieledning för PA19, PA17 och PA16. En fin formkurva som bäddar för en spännande höst.

Höstsäsongen är i full gång och det skördas fina blårandiga framgångar för Djurgårdens pojkakademi. Samtliga av de tre äldsta DIF-lagen: PA19, PA17 och PA16, leder sina respektive serier.

Ett imponerande facit som krattar för en spännande säsongsupplösning, enligt pojkakademichef Joel Riddez.
– Det blir en häftig avslutning på hösten som vi får med våra äldsta akademilag. DIF PA16 började med att vinna Norra Allsvenskan, den serien är ju uppdelad i tre regioner. Så den serien nollställs nu där de går in i en slutspelsserie, men har ju redan med sig en första serieseger och har dessutom vunnit Ligacupen i år. Utöver det gjorde de även ett fint resultat i Utsiktens internationella turnering. Så PA16 har gått väldigt starkt i år.
– För DIF PA17:s del spelar de Allsvenskt A-slutspel under hösten i en serie med de bästa lagen från norr till söder. Vi har börjat bra och leder den serien, där vi bland annat slagit Hammarby borta med 3-0 och AIK borta med 2-0. Starka prestationer och ett spännande utgångsläge; en vinst i U17 SM innebär en plats i Youth League nästa år och det skulle vara väldigt kul att få uppleva det. Det här är en rak serie utan slutspel så det handlar om att vinna och för tillfället toppar vi tabellen två poäng före BP.
– Sedan har vi PA19 där det är en otroligt tight serie i år och även det en rak allsvenska. I nuläget ligger fem lag inom två poäng och det är till stora delar samma lag som ligger däruppe i herrarnas allsvenska med BK Häcken, MFF, Hammarby och Halmstads BK precis bakom oss. Men vi leder just nu och har gått jättestarkt i höst sedan vi kom hem från en fin prestation i den internationella turnering i Zagreb i början av augusti, summerar Joel som förutom förstaplatserna ser gott om positiva tendenser på många håll inom pojkakademin.
– Det är uppskattningsvis 6-8 spännande matcher kvar nu i de här serierna och det känns rätt unikt att en förening leder samtliga av de tre högsta serierna för de äldsta lagen 16-19. Samtidigt får vi andra positiva bitar, till exempel två mål från Kalipha Jawla i P18-landslaget och även de yngre lagen tar ny mark hela tiden. Så det är väldigt kul just nu och ett oerhört bra jobb av personalen, med fina insatser av alla tränarna i lagen. Vi hoppas att många kommer och tittar på våra matcher under hösten. När det gäller DIF PA19 så kan man ju dessutom streama våra matcher på Fotboll Play och vi hoppas även kunna lösa den biten för DIF PA17 inom kort.

Tabeller och spelprogram till ovan nämnda serier hittar du här.

Senaste nyheter

Relaterat