Företag

Alieu Atlee Manneh lånas ut till Torino FC

  • Ungdom
  • Akademi
  • 27 aug 2024

Djurgårdens 06-födde mittback går på lån till den italienska Serie A-klubben under det kommande året.

Utvecklingskurvan har varit stadigt uppåtpekande under ett antal säsonger för Djurgårdens 06-födde mittback Alieu Atlee Manneh. A-lagsdebuten är redan avklarad och nu väntar ett nytt steg på resan med en utlåning till den italienska Serie A-klubben Torino FC under ett år framåt.

Alieu är redan på plats nere i Italien och förbereder sig för att komma igång med första träningen under tisdagen.
– Det  här är väldigt spännande och något som jag drömt om sedan jag var liten, att få spela utländsk fotboll. Att sedan få göra det här i en klubb som Torino är ju extra roligt. Så jag ser fram emot att visa vad jag går för, säger Alieu som har fått ett fint välkomnande.
– Jag har bara positiva intryck så här långt. Anläggning och allt övrigt runt omkring är av väldigt hög klass och det märks att man har kommit till en av de större klubbarna i Italien. Mottagandet har också varit väldigt bra från alla jag träffat. Så det känns ”nice” att vara här.

Initialt blir det spel med Torino Primavera (dvs U19-laget).
– Jag kommer att spela i Primavera till att börja med och gör första träningen med laget på tisdag. Sedan får jag försöka jobba mig vidare utifrån det, summerar Alieu.

 

Joel Riddez om utlåningen

För pojkakademichef Joel Riddez är Torinos intresse för Alieu en fin fjäder i hatten i arbetet med att utveckla spelare.
– Efter en tids process så är Alieu klar för Torino på ett lån med köpoption. Vi lånar ut honom till nästa sommar, samtidigt som hans avtal med Djurgården förlängs till 31 december 2025. Så utnyttjar inte Torino köpoptionen är han DIF-spelare nästa sommar igen, förklarar Joel som är positiv till att Alieu nu tar ett steg ut i Europa.
– Det är en utmaning som han ville ta och vi tycker att det är kul att det har blivit verklighet. Det är alltid roligt när våra spelare uppmärksammas på det sättet. Alieu gjorde en jättebra turnering med DIF PA19 i Zagreb och som vänsterfotad mittback och ordinarie i svenska P18-landslaget är han bevisligen attraktiv för utländska scouter. Det här visar ju också att vår akademi har blivit väldigt intressant för många klubbar.

Att sedan slå sig in i en A-trupp i ett Serie A-lag är ju en uppgift av extremt tuff kaliber, men Joel betonar att det är utvecklingen och lärdomarna som är viktigast under en sådan här sejour.
– Alieu kommer att starta upp med spel i Primavera och får jobba sig vidare därifrån. Men oavsett hur det går kommer det att bli en väldigt fin erfarenhet för honom. Så vi inom akademin är jätteglada att han omfamnar den här utmaningen och vi önskar honom ett stort lycka till från vår sida.

 

Senaste nyheter

Relaterat