Företag

Välkommen till Djurgården, Mimmi Larsson!

  • Damer
  • A-lag
  • 4 juli 2024

Den välrenommerade svenska landslagsanfallaren Mimmi Larsson ansluter till Djurgården från RB Leipzig.

Djurgården fyller på resurserna i offensiven i form av 30-åriga anfallaren Mimmi Larsson. På hennes cv finns bland annat 30 svenska A-landskamper (med sex gjorda mål) samt SM-guld och 70 mål totalt i OBOS Damallsvenskan. Ett imponerande facit som nu kan byggas vidare under de kommande 2,5 åren i Djurgården.
– Det känns jättekul att vara här. Djurgården har en spännande satsning på gång som jag kände att jag vill vara med på. Jag trivdes bra utomlands men jag kände att Djurgården hade någonting som jag blev sugen att vara en del av, säger Mimmi och specificerar:
– Sättet Djurgården spelar fotboll på, att de vill spela en anfalls-inriktad fotboll. Jag tror att jag passar in med min spelstil så det lockade mig.

Mimmi är av värmländsk börd och född i Torsby där fotbollskarriären tog sin början med spel i Torsby IF med en rejäl målskörd på 68 mål som 15-åring i divison 5, följt av en övergång till Mallbacken där hon fortsatte att ösa in bollar i nät i Elitettan och Damallsvenskan. Prestationer som väckte intresse från Eskilstuna där hon stod för 37 mål på 74 tävlingsmatcher under perioden 2016-2018. Därefter blev det en övergång till Linköping 2019 och sedan bar resan vidare till FC Rosengård med mängder av nya mål och dubbla SM-guld 2021 och 2022.
Efter det lockade ett utlandsäventyr och en övergång till Kansas City 2022 och därefter väntade ett år i tyska RB Leipzig.
– Det har varit en bra erfarenhet och en upplevelse med en annan typ av fotboll och andra kulturer så jag har lärt mig mycket om mig själv som person och som fotbollspelare. Det har varit en cool upplevelse men nu ska det bli skönt att komma hem till Sverige.

Var det självklart att komma till Stockholm?
– Jag tyckte det kändes bra (med Djurgården, reds anm.) från första kontakten och det kändes som att det låg i bakhuvudet från start att det är det här jag vill. Nu vill jag bidra med rutin och poäng för laget. Jag är väldigt tävlingsinriktad och jag tar med mig min vinnarmentalitet.

Den imponerande meritlistan innebär förstås många är inom fotbollen och det i sin tur innebär att Mimmi har flera vänner och bekanta i Djurgårdens nuvarande trupp.
– Jag känner Matilda Plan, vi spelade ihop i Eskilstuna. Tove Almqvist har jag spelat med i U23-landslaget, och nu även då Pauline Hammarlund som också är klar för Djurgården. När jag förhandlade med Djurgården visste jag inte att Pauline också var på väg, så det är superkul, hon är en superhärlig person och en jättebra fotbollsspelare, så det är jättebra för oss att vi har fått henne också.

Vad har du för målsättningar med fotbollen framöver?
– Jag vill vinna så mycket som möjligt. Det är viktigt att fokusera på nästa match och vara här och nu, men målsättningen är att vinna så mycket som möjligt, och sen får man se vart det leder.

Jean Balawo om Mimmi Larsson
Den offensiva styrkan i truppen förstärks nu ytterligare i och med Mimmi Larssons ankomst och sportchef Jean Balawo ser fram att få se Mimmis offensiva spetskvaliteter komma till användning i Djurgården.
– Det känns väldigt glädjande att vi får in Mimmi i laget - en spelare som har vunnit SM-guld med Rosengård och spelat 30 landskamper för Sverige. Mimmi är väldigt explosiv, snabb i djupled och skicklig en-mot-en. Hon gillar att utmana och vill alltid tävla, en spelartyp som vi har saknat och som vi nu kompletterar truppen med.

Fakta Mimmi Larsson
Position:
Anfallare
Född: 9 april 1994
Längd: 1,67 m
Tröjnummer: Kommuniceras inom kort.
Tidigare klubbar: RB Leipzig, Kansas City, FC Rosengård, Linköpings FC, Eskilstuna United, Mallbackens IF, Torsby IF
Landskamper: 30 A-landskamper (med sex gjorda mål)

Senaste nyheter

Relaterat