Företag

Välkommen Viktor Bergh!

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 juli 2024

Den 25-årige vänsterbacken ansluter från IFK Värnamo för spel i DIF.

Transferfönstret står vidöppet och med ett hektiskt kommande spelschema stärker Djurgården upp truppen med vänsterbacken Viktor Bergh som ansluter från IFK Värnamo. En spelare som har gjort ett starkt avtryck i Allsvenskan den senaste tiden där han startat samtliga matcher för Värnamo och gjort två mål och två assist.

För en dryg vecka sedan befann Viktor sig på motståndarsidan när IFK Värnamo gästade Tele2 Arena. Men nästa gång han kliver ut för match i den blårandiga hemmaborgen så kommer han att ha publiken i ryggen. Ett mycket glädjande faktum, enligt en taggad Viktor som nu kritat på för 3,5 år i den blårandiga tröjan.
– Det känns otroligt kul och spännande att komma till Djurgården. Det ska bli roligt att se vad vi kan göra ihop, säger Viktor som inte behövde någon längre betänketid när förfrågan dök upp från Bosse Andersson.
– Ibland svänger det fort i den här branschen och då är det bara att ta ett beslut. När frågan kom var det inget jag behövde fundera så mycket på, utan det var ett enkelt val. Det kändes bra från början med de samtal som vi förde och efter det gick det väldigt fort.

Trots synnerligen snabba ryck har Viktor redan hunnit få en positiv bild av sin nya hemvist.
– Känslan jag har fått för Djurgården är att det är en stor och väldigt fin förening som älskar att vinna fotbollsmatcher, precis som jag. När det gäller själva laget känner jag egentligen ingen, men jag har mött många utav spelarna och pratat med några. Sedan har jag även hört en massa gott om DIF från Gustav Engvall, så jag känner att jag har bra koll på läget.

Viktors fotbollsresa tog sin början i Forssa BK från Borlänge där han gjorde A-lagsdebut i division 3 redan som 15-åring.
– Det var i Forssa som resan började och den tiden är jag väldigt tacksam över, både som spelare och person. Även om jag lämnade som hyfsat ung så var det en fantastisk tid och sedan gick jag till Brage, spelade något år i ungdomslaget för att därefter gå vidare upp i A-laget, berättar Viktor som fortsatte med ett äventyr i grannlandet.
– Från Brage gick det fort igen till Levanger i Norge och där lärde jag mig också oerhört mycket. Man fick ta hand om sig själv och jag flyttade hemifrån för första gången. Efter det blev det en längre period i Norrby där jag spelade väldigt mycket matcher (63 stycken). Det var ett bra steg för mig, jag kom till ett bra lag och fick lära mig mycket som jag behövde göra och utveckla. Efter det blev det Värnamo och där har det gått bra för både mig och laget och jag har trivts bra. Så jag tackar alla i Värnamo för det jag har fått med mig. Men nu känner jag mig redo för ett nytt äventyr och nya utmaningar.

Något Viktor får chans att göra på Djurgårdens vänsterkant där hans egenskaper kommer till sin fulla rätt.
– Jag skulle beskriva mig som en spelskicklig snabb vänsterback med en fin vänsterfot som gör allt för att vinna tillsammans med laget, förklarar Viktor som även brukar samla ihop en del poäng.
– Behövs det så gör jag gärna det. Jag gillar att komma med fart för att fylla på och hitta in med någon fin passning i boxen - och kanske göra ett mål eller två också.

Utanför planen är dock tempot något lägre för Viktor.
– Jag är en rätt lugn kille vid sidan av planen som gillar att fiska och spela golf. Så det fortsätter jag gärna med här i Stockholm också.

Tematiken med snabba puckar fortgår dock under morgondagen och redan på onsdag väntar första träningspasset med laget på Tele2 Arena.
– Det är lika bra att kliva in direkt. Ingen idé att vänta utan bara att gå ut och köra, konstaterar Viktor som avslutar med att summera sina förväntningar på den kommande tiden i föreningen.
– Jag hoppas och tror att vi som lag kan åstadkomma väldigt mycket bra tillsammans. Förhoppningsvis vinna så mycket som möjligt, det är det som jag vill göra under min tid i Djurgården. 

 

Bosse Andersson om Viktor Bergh

Med en stundande intensiv period av Europa-spel och allsvensk toppstrid finns det all anledning att säkra upp med nya högkvalitativa spelare i truppen för sportchef Bosse Andersson. Nu kan han glädjas åt att Viktor Berghs underskrift är på plats där den dynamiske vänsterbacken omgående är redo för spel i den blårandiga tröjan.
– Viktor är en offensiv vänsterback som även spelat yttermittfältare. Han har gjort det väldigt bra och haft en stark utveckling under sin tid i IFK Värnamo, vilket vi fått erfara när vi mött dem . Så det är klart att vi har följt honom och vi har ofta haft det svårt mot ett spelskickligt Värnamo genom åren där Viktor har imponerat - dels genom sitt försvarsspel och dels genom sina offensiva kvaliteter med både spelskicklighet och löpvillighet, förklarar Bosse som får in en ambitiös och mångsidig spelare i laget.
– Det har varit tydligt i de diskussioner vi fört att Viktor är en oerhört målmedveten kille med höga ambitioner. Han känner en kick av att komma till Djurgården och har framförallt använts som vänsterback, men kan även spela ytterforward eller på andra positioner.

Att Viktor har funnits på radarn sedan tidigare är ingen hemlighet och Bosse passar på att tacka IFK Värnamo för den snabba hanteringen.
– Viktor har varit en uppskattad och högt värderad spelare i Värnamo. Så trots att vi har haft en dialog över tid är vi väldigt tacksamma över förtroendet från Viktor och klubben för att vi har kommit överens så snabbt och smidigt. Från att Viktor spelade med Värnamo mot Häcken förra helgen till att han nu ska representera Djurgården några dagar senare och få spela ute i Europa, summerar Bosse.

 

Fakta Viktor Bergh

Position: Ytterback
Född: 26 juli 1999
Längd: 1,72 m
Tröjnummer: 19
Tidigare klubbar: IFK Värnamo, Norrby IF, Levanger FK (lån), IK Brage, Forssa BK (moderklubb).

 

Senaste nyheter

Relaterat