Företag

Vila i frid, Torbjörn Waax

  • Medlem
  • 29 juli 2024

En legendarisk materialförvaltare i Djurgården har lämnat oss. Torbjörn Waax blev 88 år.

Djurgården Fotboll har nåtts av beskedet att Torbjörn Waax har lämnat oss.

Torbjörn Waax föddes 1936 och på 80-talet var han under flera år materialare för herrlaget tillsammans med Stig Annerhög. Vid sidan om sitt uppdrag som materialförvaltare arbetade han även som fordonstekniker på Sveriges Television.

– Det är tur att man har flextid och nära till Stadion från jobbet. Och att man är så där lagom galen så att man faktist tycker det är kul att göra det här jobbet, kommenterar Torbjörn själv i ett matchprogram från 1988.

Torbjörn jobbade även inom Djurgårdens bandysektion på den tiden och alla som kände honom vittnar om att det var ett ordentligt blårandigt hjärta som drev honom i att hjälpa Djurgården på de sätt han kunde. I början av 90-talet när faciliteter skulle byggas på Kaknäs var det Torbjörn som ordnade fram barackerna som den gamla delen av byggnaden består av än idag.

– Den gamla delen av Kaknäs består av baracker från Södertälje hamn som vi fick mot prestationen att vi transporterade bort dom, och den dealen ska vi tacka dåvarande materialförvaltaren Torbjörn Waax för, berättar Mats Jansson i en gammal artikel om byggnationen på Kaknäs.

Våra tankar går främst till Torbjörns familj, anhöriga och närmsta vänner.

Torbjörn Waax blev 88 år gammal.

Senaste nyheter

Relaterat