1-3 på gräs i Örebro

• 28 feb 1998

Det blev årspremiär på gräs när Djurgården träningspelade i Örebro. Matchen slutade med förlust, 1-3, 0-0 men bjöd ändå på en del positiva besked.

På pluskontot: 1. Djurgården gjorde en bra match och syntes inspirerade av att få spela på gräs.

2. Blåränderna skapade väldigt mycket och hade flera riktigt stora målchanser.

3. Lucas Nilsson spelade från start på topp och gjorde mycket bra i från sig liksom Fred Persson, Micke Borgqvist, Martin Lossman och målgöraren Peter Langemar.

På minuskontot: 1. Innerbacken Patricio Cisternas skadade ledbandet i foten och måste vila från spel i minst en vecka. Ett gott besked var att foten blev bättre redan under hemresan.

– Vi är inne i en tung träningsperiod och det finns risk för skador när man då dessutom byter underlag och går ut på gräs för första gången på säsongen, säger Micke Andersson.

2. Djurgår'n uppträdde inte tillräckligt resolut framför ÖSK-målet och i backlinjen.

– Vi gjorde en godkänd insats och spelade mycket bra i 65 minuter. Det är jobbigare att spela på gräs än grus och det märktes. ÖSK har tränat på gräs i två veckor, säger assisterande tränare Peter Grim.

Djurgården hade flera möjligheter att ta ledningen med 2-1 efter paus men i stället kunde Örebro nicka in ett ledningsmål sedan DIF-försvaret tappat markeringen vid en frispark.

När Cisternas tvingades bryta gick Stefan Alvén in i mitten och Mikael Dorsin byttes in. 17-åringen svarade liksom mot Norrköping för en mycket bra insats.

Daniel Nannskog hade känning i ljumskarna och började därför på bänken. På skade/sjuklistan fanns redan Fredrik Dahlström, Marcus Karlsson och Carlos Banda.