Företag

Ett mål räckte mot Västerås

  • Herrar
  • A-lag
  • 19 apr 1998

Daniel Nannskog blev matchens enda målskytt i åttondelsfinalen mot Västerås SK. Nu väntar IFK Luleå i kvarten hemma på Stadion.

Djurgården hade problem med VSK under den första halvleken. Hemmalaget var piggare och DIF som såg tunga och lite darriga ut skapade bara två målchanser under de första 45 minuterna. Succesivt kom Djurgården in i matchen och den andra halvleken var spelmässigt bättre.

– Vi ska vara mycket nöjda med segern. Vi kan vara glada att vi inte låg under efter den första halvtimmen då VSK såg bra ut, säger tränaren Micke Andersson.

Djurgår'n hade svårt med passningsspelet och många bollar hamnade på fel adress i det hala gräset. Högerfotade Christer Bergqvist spelade vänster yttermittfält och tvingades hela tiden på ett onaturligt sett vända upp för att kunna slå till bollen med höger fot.

– Bergqvist är ingen naturlig vänstermittfältare men han jobbade sig in bra i matchen och spelade upp sig, säger Micke Andersson.

Andra halvleken började illa med att Zoran Stojcevski skadades och bars ut på bår efter bara några få minuter. Hur illa smällen tog är än så länge oklart.

– Zoran kan stödja på foten och förhoppningsvis är det inte så illa som det först såg ut att vara. Vi får räkna med att han är borta ett par veckor men kan hoppas att ingneting är av och att han snart är tillbaka, säger Micke.

Pierre Gallo ersatte Stojcevski på mitten mitt och gjorde ett bra inhopp. Djurgården jämnade ut spelet och kunde ta ledningen genom ett bra avslut av en frispelad Daniel Nannskog.

Västerås tvingades flytta upp spelet vilket gav Djurgårdens forwards stora ytor. Fredrik Dahlström spelades fri utan att få in bollen men allt för ofta lyckades VSK:s med sin effektiva offsidetaktik.

Djurgården höll ledningen matchtiden ut tack vare en mycket bra insats i målet av Martin Lossman. Nyförvärvet imponerade med flera bra reflexräddningar och förstklassiga utboxningar på flera farliga Västerås-hörnor. 

– Lossman gjorde sin bästa match hittills i Djurgår'n och var det stora utropstecknet, anser Micke Andersson och det är bara att hålla med. Lossman var den stora matchvinnaren tillsammans med målskytten Nannskog som hela tiden oroade hemmaförsvaret. "Borken" Borgqvist blev bättre ju längre matchen led och firade sedan de många vunna närkamperna och kvartsfinalplatsen med en kullerbytta i längdhoppningsgropen.

På onsdag den 29 april spelas kvartsfinalen. IFK Luleå står för motståndet på Stadion 19.00. 

20 april, måndag 19:00Arosvallen

Västerås SKDjurgården
0-1 (0-0)

  • MålskyttarDaniel Nannskog 0
  • Publik 921 (Arosvallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat