Gallo segerskytt mot Sundsvall

• 7 mars 1998

Djurgården besegrade GIF Sundsvall på ett kyligt Stadshagen. Pierre Gallo blev segerskytt i träningsmatchen när han gjorde 1-0 på straff drygt tio minuter före slutsignalen.

Underlaget måste ha känts som rena Wembley efter torsdagens match på den stenhårda planen på Vårbergs IP. Djurgår'n hade trots ett stort bollinnehav svårt att få udd på anfallen i första halvleken. I den andra kom Pierre Gallo på innermittfältet igång och Djurgården skapade flera riktigt bra målchanser. GIF Sundsvall spelade mest på kontringar och det var Djurgår'n, för dagen i vita tröjor, som stod för det konstruktiva på planen.

Straffen som gav Djurgår'n segern kom till efter att Christer Bergqvist knuffats ner i straffområdet i höjd med den förlängda mållinjen. Bergqvist var tillsammans med Piere Gallo, Lucas Nilsson och hela backlinjen topparna i laget.

Daniel Nannskog kom in efter 65 minuter och var nära att göra mål. Nannskog var pigg och kom igenom i slutet av matchen men sköt rakt på den utrusande målvakten.