Klar seger mot Brage

• 14 mars 1998

Djurgårdens träningsmatch mot Brage bjöd på tre DIF-mål och årets hittills bästa spel från det blåklädda hemmalaget.

Brage kom till spel utan en handfull ordinarie spelare på grund av skador och hade inte mycket att sätta emot Djurgården förutom några halvchanser.

Daniel Nannskog gjorde 1-0 25 minuter in på matchen efter, minst sagt, bra förarbete av offensive mittbacken Peter Langemar. Strax efter blev Lucas Nilsson mycket skickligt frispelad av duktige ytterbacken Carlos Banda men skottet tog rakt på målvakten.

I andra halvlek fortsatte DIF att dominera och kunde öka på till 2-0 genom Zoran Stojcevski som utnyttjade tveksamheter i Brageförsvaret och snyggt lobbade in bollen i mål. Nannskog blev sedan tvåmålsskytt efter ett fint inlägg från Lucas Nilsson på högerkanten.

3-0-segern var helt rättvis och ett steg framåt för Djurgården som nu har den värsta träningen bakom sig och kan se fram emot bättre förhållanden under tio dagar nere i Portugal (reser på onsdag).