Piteå - Djurgården 0-1

• 29 aug 1998

Fem raka matcher utan ett enda insläppt mål visar tydligt att någonting har hänt, Djurgården har fått ordning på försvarsspelet. Piteå hade fördel av hemmaplan och mer vana av spel på konstgräs men lyckades inte göra något mål i söndagens match. Det blev 1-0 (0-0) efter att den ständige målskytten Fredrik Dahlström sparkat in segermålet på övertid. - Det satt långt inne. Det är svårt att spela på bra fotboll på det här underlaget. Särskilt tufft är det för försvarspelarna som kan få jobbigt att bedöma studsen och få undan bollarna, säger en glad Micke Andersson. Vänstermittfältaren Markus Karlsson som passade fram till två mål senast mot Brage låg bakom segermålet. Markus kom runt på Piteås högerkant och kunde slå in bollen framför mål där både Sharbel Touma och Fredrik Dahlström rusade fram. Efter en hel del stök kunde Dahlström få in bollen i nätmaskorna till stor glädje för ett 40-tal tillresta djurgårdare. - Visst har vi flyt som får göra segermålet på övertid, men det var samtidigt vårt tålamod som gav resultat. Ju längre matchen går ju mindre orkar Piteå, säger Micke Andersson. Piteå skapade några chanser i den första halvleken och hade ett skott i ribban efter en dryg halvtimme. Magnus Lindblad agerade säkert och avvärjde några tillfällen för Piteå med ett par väl avvägda utrusingar. Djurgår’n, i blårandigt, tog ett grepp om matchen under den andra halvlekens även om Piteå stack upp med bland annat en farlig frispark fem minuter före slutet. Nästa match spelas mot Degerfors på Stockholms Stadion onsdagen den 9 september. Laget mot Piteå: Lindblad - Alvén, Peppe, Cisternas, Gallo - Jon, Borken, Martinez, Markus Karlsson - Dahlström, Nannskog Byten: (65) Nannskog ut - Sharbel Touma in Varningar: Dahlström (avstängd nästa match), Karlsson