Företag

"Super-Bo" slutar men blir kvar i DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 feb 1998

Den svårartade knäskadan hindrar Bosse Andersson från fortsatt spel men inte från fortsatt arbete för sitt Djurgården. Bosse kommer att arbeta halvtid som polis och halvtid med Djurgår'n i fortsättningen.

– Dels ska jag jobba med Järnkaminerna och Patrik Asplund och dels på kanslit och med spelarna. Det känns verkligen som en nystart för Djurgår'n men det krävs tålamod för förändringar sker inte över en dag. Det viktiga är att det nu finns potential i föreningen för att det ska bli riktigt bra, säger Bosse.

Bosses fjolår i djurgårdströjan var tungt. Skadan hindrade Bosse för att kunna göra sig själv rättvisa ute på plan.

– Det hade varit lättare att acceptera att jag måste lägga av om vi hade gått upp i allsvenskan. Jag är 29 år och det känns bittert och tråkigt att behöva sluta så tidigt. På ett sätt kommer jag aldrig att komma över det men samtidigt är jag inte den förste i världen som tvingas sluta på grund av en skada, säger Bosse Andersson.

Bosse blev omedelbart en publikfavorit när han kom till Djurgården inför säsongen 1994. Tillsammans med Nebojsa Novakovic öste "Super-Bo" in mål under två säsonger. En av de mest minnesvärda matcherna är Helsingborg på bortaplan 1995 då Bosse gjorde två mål - det första redan efter 20 sekunder (!). 1996 och framför allt 1997 hindrade knäskadan Bosse från att komma tillbaka i samma form.

–  Jag är tveksam till om det blir något spel i en lägre division nu när jag har fått det här jobbet i Djurgår'n. Eventuellt kan det bli lite spel i division IV eller något liknade.

I Bosses arbetsupgifter ingår att fungera som en länk mellan styrelse och spelare.

– Det är en mycket bra grej. Jag pratade med spelarna och det var mycket positiva till det här. Annars hade jag inte hoppat på det.
 

Senaste nyheter

Relaterat