Företag

Två segrar i helgen

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 juli 1999

Djurgårdens A-lag och nye tränaren Sören Åkeby hade fullt upp i helgen med match både på fredagen och söndagen.

I fredags hade 4000 personer letat sig ut till Björkövallen på Rådmansö i Roslagen. Djurgården mötte division I-laget Åtvidaberg i en träningsmatch och vann med 2-0 (1-0). 
- Det såg bra ut, sade nye tränaren Sören Åkeby som valde en 4-3-3 upställning med följande spelare: Lossman - Rasck, Alvén, Cisternas, Gallo - Stojcevski, Borgqvist, Karlsson - Nilsson, Dahlström, Touma. Åkeby bytte målvakt redan i paus då Lindblad fick överta kassen.

Med en halvtimme kvar ersattes Lucas Nilsson och Zoran av Samuel Woowah och Magnus Pehrsson. Den sistnämnde blev senare måskytt när han prickade in 2-0. Djurgårdens första mål gjordes av Fredrik Dahlström som äntligen hittade målet igen.

Innerbackarna Patrik Eriksson-Ohlsson och Magnus Samuelsson saknades på grund av sjukdom. Samuelsson är dock rejält på bättringsvägen och är snart tillbaka.

En dags vila blev det innan nästa match på söndagseftermiddagen. Denna gång var Blåränderna i Hudiksvall där division II-laget Hudiksvalls ABK stod för motståndet i Svenska Cupens första omgång.

Ett tusental åskådare såg Djurgården, som återigen spelade 4-3-3, vinna med 4-1 (3-1). Joel Riddez spelade från start i tremannakedjan och sparkade in ettan redan efter fyra minuter sedan Samuel Woowah öppnat Hudik-försvaret med en lysande framspelning.

Den tänkta promenadsegern uteblev trots det tidiga målet och Magnus Lindblad fick göra några svettiga räddningar (bland annat två frilägen) innan han blev överspelad efter 20 minuter.

Djurgården skärpte omgående till sig och kunde återta ledningen fem minuter senare (Magnus Pehrsson med en bredsida) och även öka på genom Zoran Stojcevski som visade sin fina speluppfattning och lobbade bollen över Hudiksvall-keepern.

Magnus Pehrsson nöjde sig inte med ett mål utan prickade även in 4-1 på en styrning. Hudiksvall kämpade sedan för att hålla nere siffrorna och lyckades bra.

Inhopparen Markus Karlsson fick emellertid serveras bollen omarkerad en dryg meter från Hudiksvalls mållinje. Karlsson valde dock att nicka bollen rakt ner i marken i stället för in i mål.Nicken var dock väldig hård, så hård att den till slut studsade över målet.

Markus Karlsson lär få nya chanser. Nästa omgång av Svenska Cupen spelas helgen 25/26 augusti och Djurgården möter vinnarlaget i matchen Heby (div III) - Vulcanus (div IV).
- Vi spelade så bra som det krävdes. Vi skulle kanske ha vunnit med något mål till men jag tyckte vi kontrollerade matchen fullt ut, sa Stefan Alvén som spelade mittback i följande startelva; Lindblad - Rasck, Alvén, Cisternas, Gallo - Stojcevski, Borgqvist, Pehrsson - Wowoah, Dahlström, Riddez.

Sharbel Touma spelade inte på grund av en stukad fot från lördagens träning. Efter Hudiksvall väntade ingen hemresa utan i stället en kortare trip till Länninge utanför Bollnäs och en knapp veckas träningsläger.
- Vi har hamnat mitt ute i ingenstans men det är fint, riktigt idylliskt faktiskt, säger Stefan Alvén.

I Länninge är det tänkt att Djurgården ska vänja sig vid spelsystemet 4-3-3 som tränaren Sören Åkeby praktiserar. Dessutom får den nya ledarduon med Åkeby och Zoran Lukic chansen att lära tjäna spelarna i A-truppen ordentligt.
- Det är inga problem. Det känns nästan som vanligt. De flesta spelar känner "Snuffe" sen förut och Zoran har ju redan funnits i föreningen en tid, säger Alvén. "Snuffe" är alltså det namn som Sören Åkeby går under i fotbollskretsar och Alvén är nöjd med nyförvärvet;
- Det känns bra. Vi kör på som vanligt. Under måndagen har vi ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen då vi ska spela fotbollstennis men sedan under veckan blir det nog en del 4-3-3 gnuggande.

25 juli, söndag 16:00Glysisvallen

Hudiksvall ABKDjurgården
1-4 (0-1)

  • MålskyttarJoel Riddez 3'Per Johansson 18'Magnus Pehrsson 26'Zoran Stojcevski 0Magnus Pehrsson 0
  • Domare Peter Höglund
  • Publik 935 (Glysisvallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat