Förlustsviten bruten

• 11 mars 2001

Magnus Pehrsson och Stefan Bärlin var tillbaka i gårdagens match mot Assyriska, och med dem det fina passningsspelet. Jones Kusi-Asare svarade för två påpassliga mål, men banans stora sevärdhet var vänsteryttern Louay ”Lolo” Chanko.

För första gången i år lyste inte solen över Stadshagen, men däremot värmde spelet de cirka 1 500 åskådarna. Djurgårdens första halvlek var den hittills klart bästa för året, och 1–0-resultatet i halvtid var klart i underkant. Man kände igen det spel som Djurgården charmade Fotbollssverige med under fjolåret. Efter 15 minuter höll sig Jones Kusi-Asare framme på ett inlägg av Lolo Chanko, och slog in 1–0. Ledningen var mycket nära att utökas en stund senare då Stefan Rehn prövade lyckan från 20 meter. Skottet gick dock tätt över ribban.

I andra halvlek fortsatte Djurgården med sitt fina kortpassningsspel. Ett par gånger slog man kanske till och med en passning för mycket framför mål, men underhållande var det. I 50:e minuten fick högeryttern Stefan Bärlin chansen ensam med Assyriskas målvakt Patrik Alvin, som för övrigt var mycket bra i matchen. Alvin räddade med en fotparad, men på returen höll sig åter Jones Kusi-Asare framme och lyfte in 2–0 från nära håll.

Stefan Bärlin, som med sin snabbhet skapade många chanser, tvingades i den 60:e minuten utgå på grund av en trolig muskelbristning i låret (Bärlin läkarundersöks i dag). DIF satte då in Anders Limpar på vänsterkanten, och flyttade över Lolo Chanko på högerkanten. Limpar visade betydigt piggare fötter än senast mot Västerås och låg bakom flera chanser i matchens slutskede.

För första gången fick vi se Mikael Dorsin i rollen som vänsterback, en roll han klarade av alldeles galant. Dorsin spelade stabilt bakåt, men gick också gärna på offensiva utflykter. Framtiden får utvisa om vi får se Årets Järnkamin 2000 i försvaret i årets Allsvenska.

Dorsins vanliga plats på mittfältet togs av Abgar Barsom, som med sin teknik bidrog till det fina spelet framför allt i första halvlek. Samarbetet mellan Dorsin och Barsom fungerade också bra, Barsom var hela tiden med och täckte upp då Dorsin gav sig iväg uppåt i banan.

Matchens stora behållning var dock vindsnabbe vänsteryttern Lolo Chanko. Han skapade ett otal möjligheter från sin kant, och var ytterst nära att få utdelning ett par gånger. Publiken imponerades också av Chankos slit, han gav inte en boll förlorad och arbetade hårt såväl defensivt som offensivt.
På det hela taget var det en bra match från Djurgårdens sida, och det märks att laget är på väg åt rätt håll.