Företag

Landslagsback till Djurgården

  • 4 mars 2001

Djurgården Fotboll fortsätter att utveckla spelartruppen inför Allsvenskan. Sedan en längre tid tillbaka har det pågått förhandlingar om den kanadensiske landslagsbacken Kevin McKenna som spelar för FC Energie Cottbus i Bundesliga. DIF Fotboll har kommit överens med McKennas tyska klubb. Nu återstår slutförhandlingarna med McKenna, som är mycket intresserad av att komma till Djurgården.

Kevin McKenna är 21 år och har spelat tre säsonger i tyska FC Energie Cottbus. McKenna är ursprungligen från Calgary och var den första kanadensare att spela i Bundesliga. Kevin McKenna, som är en lång och snabb försvarsspelare, har spelat ett antal landskamper, bland annat var han med i Kanadas olympiateam.

Djurgården och FC Energie Cottbus är överens om att McKenna ska hyras av Djurgården under en säsong, och Djurgården har därefter en köpoption på honom.

– Han är den typ av spelare som vi har försökt hitta. En ung, lovande spelare med framtiden för sig, säger Djurgårdens sportchef Putte Carlsson.

Även några Premier League-klubbar har visat intresse för McKenna, men nu är det alltså klart att han är på väg till Djurgården inför kommande säsong. På onsdag kommer McKenna till Stockholm och Djurgården för att avsluta förhandlingarna samt genomgå sedvanlig läkarundersökning. Om allt går enligt planerna ansluter han därefter till truppen.

Senaste nyheter