Företag

Peo försvarar DIF även nästa år

  • 11 okt 2001

Patrik Eriksson Ohlsson har kommit överens med Djurgården om att skriva ett nytt treårskontrakt med Djurgården från och med 2002.

-Om jag inte visste att Peo var uppväxt och förankrad i Sundsvall skulle jag direkt gissat på att han var född djurgårdare, säger Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist.
- Det är sällan man ser en inköpt spelare - även om vi har många mycket fina exempel i Djurgården i dag - som visar sådan äkta känsla för sin klubb som Peo. Lägg därtill hans enorma fighteranda och mycket goda insatser i match efter match som mittback, så kan man förstå vår tillfredsställelse över att kommit överens om att skriva ett nytt treårskontrakt med honom.
-Spelare med Peos karaktär betyder väldigt mycket för lagsammanhållningen. Det är sannerligen lite av vad man kommer ihåg av "Kniven" över honom i många avseenden men kanske framför allt vad gäller förmågan att ständigt uppmuntra och jaga på medspelarna till stordåd, fortsätter Lundquist om den assisterande lagkaptenen.

Peo - som fyllde 27 år i augusti - kom till Djurgården inför säsongen 1999. Då hade han avverkat två säsonger i Västerås. Dessförinnan spelade han i IFK Sundsvall med bland andra Anders Grönhagen som tränare. Även Grönhagen har mycket gott att säga om Peo:
- Peo har utvecklats bra och det är en fin kille på alla sätt och vis, sade Grönhagen till DIF:s matchprogram inför mötet mellan Djurgården och GIF Sundsvall.

Peo har gjort 55 allsvenska matcher. I Djurgårdströjan har han spelat 65 seriematcher (Superettan och Allsvenskan). I våras när Djurgården vann hemmamatchen mot IFK Göteborg med 3-1 gjorde Peo sitt första allsvenska mål när han nickade in 1-1-kvitteringen.



Senaste nyheter