Företag

Snuffe tecknade nytt tvåårskontrakt

  • 18 okt 2001

Sören Åkeby har tecknat nytt tränarkontrakt med Djurgården. Det betyder att vi får se succétränarna Åkeby och Lukic tillsammans även nästa år.

- Kontinuitet har varit ledordet för oss, när vi diskuterat en fortsättning med Sören Åkeby, säger Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist och fortsätter:
- ”Snuffe” var ju inte helt okänd för oss, när vi kontrakterade honom för lite mer än två år sedan, men han var - liksom Zoran - inte rutinerad som allsvensk tränare. Fjolårets och årets framgångar har visat att vi gjorde helt rätt. Vårt tränarpar är nu rankat som ett av Allsvenskans bästa!

Sören Åkeby och Zoran Lukic har kompletterat varandra bra under sin tid i Djurgården och detta syns i de sportsliga resultaten.
- Båda tränarna har gjort ett fantastiskt bra arbete, men säger att det fortfarande återstår en hel del möjligheter. Mot den bakgrunden är vi givetvis väldigt glada för att nu ha klart ett nytt kontrakt med ”Snuffe”. Zoran är redan kontrakterad för nästa år, berättar Lundquist.

Det nya avtalet är ett så kallat 1+1-års avtal, vilket innebär att det sträcker sig över två år, men kan sägas upp av båda parter efter det första året. Rollerna mellan Sören Åkeby och Zoran Lukic kommer att vara desamma som nu, det vill säga Sören är coach och Zoran utvecklingstränare.

Sören Åkeby tillträdde som tränare för Djurgårdens A-lag strax efter sommaren 1999 när Djurgården harvade i Allsvenskans bottenskikt. Något säkrat kontrakt blev det inte den gången, utan för laget väntade ett år i Superettan. Åkeby och Lukic tog tillbaka laget till fotbollens finrum och pågående säsong är lyckad. Med flera omgångar kvar är det allsvenska kontraktet för nästa år säkrat och så även Åkebys.

Den före detta brandmannen "Snuffe" har hunnit med 20 år som tränare. Tidigare har han bland annat tränat Djurgårdens juniorer.

Mer om Snuffe

Senaste nyheter