Företag

Stefan Rehn har bestämt sig

  • 29 nov 2001

35-årige Stefan Rehn har funderat över framtiden i Djurgården och bestämt sig för att fortsätta spela fotboll med Djurgården även nästa år.

- Det här är det roligaste besked jag fått i år, säger en mycket glad Bosse Lundquist, ordförande i DIF Fotboll.
- Nu fortsätter vi att sikta uppåt.

Stefan Rehn påbörjade sin fotbollskarriär i Sundbybergs IK innan han 1984 tog steget över till DIF, där han spelade fram till 1989. Bland annat var han med om att plocka upp DIF från division I till Allsvenskan både 1985 och 1987.

Han har spelat 213 allsvenska matcher, 79 av dem i DIF-tröjan. Han har gjort 162 DIF-matcher och 47 DIF-mål. I Allsvenskan har han gjort 44 mål, 16 av dem för DIF.

Det har blivit två proffsutflykter för Stefan: Den första blev kort och bestod av fyra A-lagsmatcher i Everton. Efter sex mellanår i IFK Göteborg tog nästa proffsäventyr vid. Den här gången gjorde Stefan succé i schweiziska Lausanne, där han stannade nästan fem år och hann med 170 matcher och 32 mål.

Han har gjort 44 A-landskamper, 15 OS-landskamper och 25 U21-matcher. Dessutom har han spelat ett antal pojklandskamper.

I mitten av förra årets säsong i Superettan kom Stefan tillbaka till Djurgården. Än en gång var han med om att plocka tillbaka DIF till Allsvenskan.

Efter årets säsong utnämnde Järnkaminerna Stefan Rehn till Årets Järnkamin.

Dif.se återkommer med fler kommentarer inom kort.

Senaste nyheter