Uddamålsvinst mot Brage

• 17 feb 2001

På ett soligt Stadshagen var det dags för Djurgårdens första träningsmatch. Inför ungefär 3 000 åskådare besegrade man Brage med 4-3 i en match som började bra men blev allt tråkigare.
- Om vi är nöjda med första halvlek så är vi desto mindre nöjda med den andra, var Zoran Lukics kommentar efter matchen mot Brage.
Och han hade rätt. Matchens underhållningsvärde var helt koncentrerat till den första halvleken, där den första riktigt farliga chansen kom efter fem minuters spel: Den mycket pigge Jones Kusi-Asare prickade stolpen.
Brage var dock med i matchen och efter tio minuters spel slog Thomas Vesterinen in 0-1, sedan bollen även studsat mot en Djurgårdsspelare.
Djurgården kom dock snabbt tillbaka, och när Andreas Johansson fem minuter senare kvitterade - med en något skruvad högerbåge mot mål - lossnade spelet och kort därefter kom även 2-1: Lolo Chanko fick till en passning till Jones Kusi-Asare som ur en sned vinkel kunde slå in bollen.
3-1-målet, strax före halvtid, föregick av passning från Markus Karlsson via Andreas Johansson till Kusi-Asare.
Stefan Rehn utgick efter första halvleken på grund av ömmande ljumskar. Om det är allvarligt återstår att se. Paggy Zunda kom in som forward och Lolo Chanko backade ned på mittfältet när Rehn utgick.
Under andra halvlek tycktes Djurgården ha svårare att åstadkomma något och spelet blev därefter: Stillastående och händelselöst.
Brages Jimmy Rajala slog in ett reduceringsmål på straff, sedan en Bragespelare blivit ryckt i tröjan.
Under mittendelen av halvleken verkade Djurgården vakna igen och Richard Henriksson fick fram en utmärkt boll till Jones Kusi-Asare, som snurrade förbi en Brageförsvarare och därefter passade fram bollen till Andreas Johansson som slog in 4-2.
4-3 kom i slutet av matchen, inslagen av Johan Norell.
- Vi tappade både form och position, sade Zoran Lukic om den andra halvleken.
- Vi var stillastående och långsamma. Det verkade som om alla spelare väntade för länge. Det var vår första match, men vi kan inte förklara bort den dåliga halvleken med det.
Av Djurgårdsspelarna var Jones Kusi-Asare utmärkt. Stefan Rehn visade upp ett stabilt spel under den tid han deltog. Även Lolo Chanko och Markus Karlsson var stundtals mycket bra.
Andreas Isaksson var inte helt nöjd med sin matchdebut i Djurgården.
- Nja, det är inte så bra att släppa in tre baljor, sade han.