DIF föll på straffar

• 11 juni 2002

Träningsmatchen mellan DIF och ÖSK slutade 5-4. Vid full tid var resultatet 2-2 och matchen avgjordes därför på straffar.

På tisdagkvällen spelade Djurgården en träningsmatch mot Örebro i Linköping. På en plan som stänkte av regnandets framfart var det Djurgården som började bäst och dominerade första halvlek. Redan i matchens tredje minut var Christer Mattiasson framme framför mål men Peter Westman hann fånga bollen. Strax därefter fick Mattiasson åter chansen, denna gång efter en högerhörna slagen av Kim Källström. Bollen nådde så småningom Mattiasson som bara hade att stöta in bollen till 1-0.

Stefan Bergtoft gjorde en bra insats som högerback i en dryg halvtimme innan han byttes ut. I måndagens träningsmatch vred han till ena foten och sviterna satt i under matchen mot Örebro. Glädjande nog hade han inga känningar i tidigare skadat korsband.

Med fem minuter kvar av den första halvleken gjorde Andreas Johansson 2-0 efter ett långt skott som smög sig förbi Örebros försvarare, framspelet stod Kim Källström för.

Strax före halvtid reducerade Örebro till 2-1 genom Boniventure Maruti, detta efter sjabbel i Djurgårdens backlinje.

Den första halvleken var Djurgårdens, Örebro skapade ingenting och hade heller inte mycket boll. Men om Djurgården till en början var hyfsat var den andra halvleken tämligen trist. Det var två allsvenska lag som möttes men något allsvenskt spel var det inte tal om, utan matchen kändes ganska avslagen där träning var mer betonat än match. Dessutom var Djurgårdens backlinje något darrig. Niclas Rasck och Markus Karlsson saknades på plan.

Örebro bjöds in i matchen och hade ett par bra lägen: Jon Lundblad kom mer eller mindre fri med Rami Shaaban men sköt alldeles utanför. Värsta chansen hade Fredrik Jansson som efter en hörna nickade i ribban. För Djurgårdens del stod Johan Wallinder för ett skott alldeles utanför mål.

Örebro kvitterade i slutet av matchen genom Herish Kuhi, och eftersom matchen kallades cupmatch (trots att det endast var två lag som spelade i "cupen") kom den att avgöras på straffar.
Andreas Johansson lade Djurgårdens första straff. Örebros målvakt Peter Westman tvingades utgå i mitten av den andra halvleken på grund av skada. Han ersattes av Anders Karlsson, som också räddade Johanssons skott, som sköts lågt och rakt.

Örebros Mikael Steen lade sin straff åt vänster. Han väntade så pass länge att Rami hann luta sig åt höger, men sedan tveka och kasta sig åt vänster. Tyvärr var det för sent. Örebro hade tagit ledningen med 3-2.

Kim Källström har inte missat en straff i Djurgårdströjan. Det gjorde han inte denna gång heller. Klockrent till höger gick bollen i mål, medan Anders Karlsson liggande på marken bara kunde se på.

Fredrik Nordback i Örebro satte sin straff i vänstra krysset. Tre straffar var skulle läggas innan enskilda straffar skulle kunna avgöra, vilket betydde att Stefan Rehn måste sätta sin och Rami Shaaban måste rädda nästa. Rehn svepte bollen förbi Anders Karlsson och det var därmed kvitterat till 4-4.

Herish Kuhi lade nästa straff - och Rami räddade genom att slå bollen rakt upp och över målet.

Nästa Djurgårdsstraff var det Rami själv som tog hand om. Men Anders Karlsson räddade ut bollen med hjälp av fingertopparna. Nästa straff var Rami tvingad att rädda, tyvärr hann han inte med Jonas Pelganders skott utan Örebro vann matchen med 5-4.

Djurgårdens IF - Örebro SK 4-5
(4) 1-0 Christer Mattiasson
(41) 2-0 Andreas Johansson
(43) 2-1 Boniventure Maruti
(84) 2-2 Herish Kuhi