DIF vidare till semi i Svenska Cupen

• 18 juli 2002

Djurgården besegrade på fredagen Väsby IK med 3-2 i Svenska Cupens kvartsfinal.

Eftermiddagens idoga regnande hade satt sina spår på en plan som bitvis liknade en plaskande vattenpöl. Och det inbjöd inte till något finlir. Djurgården dominerade bollinnehavet och trots att Väsby ändå hängde med bra blev det Djurgården som efter knappt tio minuter gjorde matchens första mål. Kim Källström slog ett vänsterinlägg till Wowoah som alldeles framför mål bara hade att stänka in bollen bakom Thomas Thudin.

Väsbys Stefan Dolkov är en av lagets främsta målskyttar och han hade också ett par chanser i kvällens match. Bland annat en kvart in i matchen då han sköt ett snävt skott alldeles utanför Isakssons mål. Påföljande hörna blev dock resultatlös och följden av den blev ett Djurgårdsframspel, där Kim Källström serverade Wowoah som stänkte in ytterligare en boll, denna gång dock i offsideläge varför målet inte godkändes.
Strax därpå var Dolkov framme igen med ett skott över Djurgårdens mål.

Matchens och Djurgårdens första hörna kom när en halvtimme var spelad. Hörnan blev resultatlös och i stället svarade Väsby strax efteråt med en kontring där Daniel Jansson sprang fri. Djurgårdens backlinje hann inte med och Jansson kunde kvittera.

Den andra halvleken bjöd på bättre tempo än den första och Djurgården verkade ha bättre kontroll än Väsby.

När tio minuter av halvleken var spelade fälldes Markus Karlsson framför mål. Kim Källström tog hand om straffen och rullade bollen till vänster in i mål.

Samuel Wowoah stod för förarbetet när Stefan Bärlin gjorde 3-1 med 25 minuter kvar av matchen. Men Väsby har under tidigare cupmatcher visat sig vara bra på att komma igen i slutet av matcherna. Denna gång var inget undantag. Man jagade på bra och det gav resultat på stopptid. Efter ett skott i stolpen tog Alexandros Pappas hand om returen och skickade in bollen till 3-2, vilket även blev slutresultatet.

Ingen självklar storseger för Djurgården, det liknade bara "en dag på jobbet". Men det räckte för ett avancemang till semifinal.

Djurgårdens IF - Väsby IK 3-1 (1-1)
(8) 1-0 Wowoah
(30) 1-1 Jansson
(54) 2-1 Källström, straff
(66) 3-1 Bärlin
(90) 3-2 Pappas