Företag

Rami Shaaban klar för Arsenal

  • 29 aug 2002

Rami Shaaban är nu klar för Arsenal. Djurgården och Arsenal har kommit överens och Rami ansluter till Arsenal omgående.

Rami Shaaban lämnar Djurgården för Arsenal med omedelbar verkan.
- Ett av Arsenals krav var att övergångssumman ska vara strikt konfidentiell, därför kan jag inte avslöja den, säger Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist och fortsätter:
- Men jag kan säga så mycket som att övergångssumman ligger långt, långt under de förväntningar vi hade när vi inledde förhandlingarna med Arsenal. Arsenals låga bud satte oss i en extra svår sits eftersom Rami såg det nya kontraktet som sitt livs chans och hans kontrakt med Djurgården dessutom skulle gå ut i höst.

Djurgården har en tuff höst framför sig, där föreningen strider om det allsvenska guldet, har gått vidare i Uefacupen och är i semifinal i Svenska Cupen. I och med att Rami lämnar Djurgården har laget bara en målvakt för detta tuffa höstprogram.
- Mot den bakgrunden hade vi helst velat behålla Rami, men styrelsen bestämde sig för att tillgodose hans önskemål bland annat därför att han alltid har varit en lojal och duktig spelare under sin tid i Djurgården, fortsätter Lundquist.

- Vi befann oss i en orimligt svårt situation med samtidig tidspress och ett tryck på oss för att tillgodose Ramis vilja. Vi satt alltså i ett hörn och hade egentligen inte någon förhandlingsmöjlighet. Men nu önskar vi Rami all lycka i Arsenal och hoppas att han ska ta förstaplatsen efter Seaman. Trots allt är det ju en fjäder i hatten för Djurgården när en av våra spelare värvas till en av de största klubbarna i Europa.
© DIF Fotboll

Senaste nyheter