Seger i plottrig vänskapsmatch

• 2 mars 2002

Djurgården vann söndagens träningsmatch mot Värtan med 2-0. Men spelet var stundtals trist och avsluten tama.

Det var en träningsmatch med betoning på träning. I Värtans tröjor återfanns flera spelare från Djurgården: Aziz Corr Nyang och Pagguy Zunda, Makondele, Bapupa, Mbebe, och i lagets mål stod Andreas Isaksson. Djurgårdens målvaktstränare Kjell Frisk vaktade Djurgårdens mål, men ingen av de två målvakterna hade särskilt mycket att göra.

Det tog närmare en halvtimme innan Andreas Isaksson fick göra sitt första riktiga ingripande. Från Djurgårdens sida var det nämligen ont om avslut. Kim Källström hade något försök, liksom Andreas Johansson och Johan Wallinder som hade ett antal skott högt över mål, men längre än så kom man inte.

Den som väntat sig att Djurgården skulle glänsa under mötet med division 2-laget, och kanske spela upp ett helt register med delikata passningar och lekande skott, blev besviken. Spelmässigt tog sig även Djurgården ner till division 2-nivå, spelet blev inte alls glädjande.
- Plottrigt, var Sören Åkebys kommentar efteråt.

Djurgården blev något bättre i den andra halvleken, Isaksson fick visa prov på någon räddning, men till sist kunde Djurgården spräcka hans nolla. Det var Andreas Johansson som ungefär en timme in i matchen rullade in 1-0.

2-0 kom genom Christer Mattiasson, sedan även Andreas Johansson varit på bollen. Mattiasson tog emot bollen. skruvade runt ett halvt varv och studsade in slutresultatet med fem minuter kvar av matchen.

I Värtan syntes - förutom Isaksson - även Aziz Corr Nyang.

- En vänskapsmatch som inte kommer att gå till historien, sammanfattade Sören Åkeby efter matchen.
Den italienske backen Matteo Placida som provtränat med Djurgården sedan i måndags spelade hela matchen och Åkeby gav honom klart godkänt:
- Det är en duktig kille men inte den typ av fotbollsspelare vi behöver.

Djurgårdens IF – Värtans IK 2-0 (0-0)
(58) 1-0 Andreas Johansson
(85) 2-0 Christer Mattiasson