Företag

Snabbfotat Bordeaux vann på Råsunda

  • 28 okt 2002

Djurgården förlorade matchen Bordeaux. De spelskickliga fransmännen gick från den fartfyllda matchen med ett mål mot noll.

Tempot var högt och det var mycket Bordeaux, men bortsett från en Bordeauxhörna där Kim Källström tvingades rensa på mållinjen, var matchen till en början tämligen chansfattig och Djurgården hängde med. Men Bordeaux visade upp stor spelskicklighet och mer och mer av sig själva i matchen, där bland andra Feindouno och Dugarry tvingade Isaksson till paradräddningar. Fransoserna stod för såväl spelskicklighet, tempo och teknik.

Djurgårdens bästa chans i första halvlek var när Samuel Wowoah serverade Andreas Johansson, vars skott mot bortre stolpen gick precis utanför.
En av Bordeaux bästa var Feindouos nick i 40:e minuten som Andreas Isaksson räddade undan i sidled.

Bordeaux inledde den andra halvleken med att rada upp en mängd anfall, men Andreas Isaksson var bra med i leken, även när Mikael Dorsin efter en retur var sist på bollen som via stolpen tvingade Andreas till en ny räddning.

När Bordeaux gjorde matchens enda mål kom det inte oväntat. Det var Feindouno som snodde åt sig bollen och i sin kontring rundade Markus Karlsson och i övrigt omarkerad kunde skicka bollen förbi Isaksson och i mål i matchens 63:e minut.

Djurgården fick en fenomenal möjlighet att kvittera när en halvtimme återstod av matchen. Det var något rörigt framför Bordeaux mål, men Johan Elmander fick bollen framför sig, klev fram och sköt mellan Ramés ben - stolpe ut. Närmare än så kom inte Djurgården trots massivt tryck i slutminuterna, då Makondeles skott räddades ut till hörna, på vilken sedan Richard Henriksson nickade alldeles utanför mål.

Returmötet sker om två veckor, då gäller det för Djurgården att vinna matchen - och att göra åtminstone två mål.

Djurgårdens IF - Girondins de Bordeaux 0-1 (0-0)

(63) 0-1 Feindouno

Varning DIF:
Makondele
Varning Bordeaux: Jemmali

Domare:
Anton Stredak, Slovakien
Publik:
13 558

Djurgårdens lag:

Isaksson Rasck (32, Henriksson) - Eriksson Ohlsson - Karlsson - Dorsin
Rehn - Johansson (off) - Källström
Stefanidis - Elmander (76, Makondele) - Wowoah (77, Chanko)

Ej använda avbytare: Alé, Bapupa, Bärlin, Mattiasson

Boreaux lag:
Ramé
Jemmali - Afanou - Sommeil - Basto
Smertin - Caneira - Csta
Feindouno - Darcheville (79, Pauleta) - Dugarry

Av Johanna Lundeberg, © DIF Fotboll

Senaste nyheter