Stolpe in för Djurgården

• 16 mars 2002

Djurgården vann årets sista grusmatch mot Assyriska med 2-1. Matchen var dock en typiskt tam försäsongsmatch där endast de båda målen värmde lika bra som solen.

På ett varmt och ganska soligt Stadshagen spelade Djurgården försäsongens sista grusmatch mot Assyriska. Men det blev ingen riktig fart på spelet, kanske kände spelarna av grustristessen för stundtals kändes spelet ganska tamt.

Det var en match som till viss del var förhållandevis lik onsdagens match mot Västerås: Mycket bollinnehav för Djurgården men förvånansvärt få skott. Det mest notabla i första halvlek var den trippelräddning Rami Shaaban tvingades göra: Liggande lämnade han två returer, men kunde plocka bollen vid Assyriskas tredje försök.

Spelet blev bättre i matchens andra halvlek, avsluten var fortfarande få, men något vassare. Till exempel hade Andreas Johansson tio minuter in i halvleken en ypperlig chans, när han från liggande position sköt ett skott som Dembo Touray i Assyriskas mål räddade ut via stolpen..

I matchens 62:a minut tilldömdes Assyriska straff, sedan en av lagets spelare blivit nerdragen i straffområdet. Straffen lades av Edamod Lutoy, som rullade bollen till vänster om Rami Shaaban som inte nådde ända fram när han gick på bollen.

Assyriska låg på bättre efter målet, men trots detta kvitterade Djurgården. 1-1-målet gjordes av Stefan Bärlin som efter en frispark tog emot bollen långt upp på högerkanten och sköt säkert och hårt mot bortre stolpen.

Bara några minuter senare kom Djurgårdens segermål, som var en delikatess: Louay Chanko började anfallet långt ner på plan, rundade en gubbe och passade vidare till Niclas Rasck. Rascks dribblingar på väg upp mot anfallet var ett tjusigt och lekande nummer. Strax utanför straffområdet lämnade han bak bollen till Mikael Dorsin som sköt ett välriktat skott via målets högra stolpe.

Det var Djurgårdens sista match på grus före Allsvenskan, och på Sören Åkeby lät det efteråt inte som om han kommer att sakna grusmatchandet:
- Nej, det är lite för hårt underlag för oss, bollen studsar för mycket och okontrollerat. Grus ger inte oss och vårt spel någon fördel, sade han.
Söndagens match kallade han plottrig.
- Matchen går väl inte till historien. Men jag tycker att det blev bättre i andra halvlek, även om det märktes att vi saknade kreatörer som Stefan Rehn på plan i dag. Utan honom var mittfältet lite för kort i sitt passningsspel.

Rasck – Eriksson Ohlsson – Henriksson - Dorsin
Chanko – Barsom (77, Storm) – Stefanidis (off)
Wallinder – Johansson – Mattiasson (45, Bärlin)

När Abgar Barsom byttes ut flyttade Mikael Dorsin upp på hans plats och inbytte Elias Storm tog Dorsins tidigare backplats.