Storseger över Motala

• 23 apr 2002

Djurgården storsegrade över division 4-laget IFK Motala när man på onsdagen möttes i Svenska Cupens andra omgång. Siffrorna blev sju till Djurgården och noll till Motala.

Efter bara tio minuter inledde Richard Henriksson målskyttet, därefter spädde Andreas Johansson och Christer Mattiasson på med två snabba mål och sedan gjorde Henriksson även 0-4. I halvtid var resultatet 0-5 sedan även Christer Mattiasson blivit tvåmålsskytt. Kim Källström och Stefan Bärlin gjorde varsitt mål i andra halvlek.

Zoran Lukic var nöjd efter matchen:
- Det såg bra ut. Det var roligt att se att spelarna hade kul och var glada och pigga. Det var en härlig inramning med kanske tusen åskådare på en mycket idyllisk arena.
Vad gällde spelet poängterade Zoran Lukic de fina anfallen och trots att Djurgården spelar i en högre division än IFK Motala finns det ändå saker för laget att ta med sig från matchen:
- Till exempel hade vi ett lysande passningsspel.

Djurgården gjorde två byten i matchen: Aziz Corr Nyang spelade andra halvlek i stället för Christer Mattiasson.
- Han var mycket bra och hade tre jättelägen, berömde Zoran Lukic.
Även Elias Storm byttes in i stället för Louay Chanko. Då fick Mikael Dorsin spela på mittfältsplats och Elias Storm som innerback.
- Men backlinjen hade inte så mycket att göra. Rami hade väldigt lite att göra, men han plockade några långbollar bra, sade Lukic.

De flesta resterande matcher i cupens andra omgången, spelas under torsdagen.

IFK Motala - Djurgårdens IF 0-7
(10) 0-1 Henriksson
(15) 0-2 Mattiasson
(17) 0-3 Johansson
(26) 0-4 Henriksson
(40) 0-5 Mattiasson
(62) 0-6 Källström
(65) 0-7 Bärlin