Trivsam 1-0-seger mot Västerås

• 12 mars 2002

Djurgården vann mötet mot Västerås med 1-0, signerat Andreas Johansson. Men matchen bjöd inte på många avslut.

Det var en ganska intetsägande men ändå trivsam tillställning på Stadshagen under onsdagseftermiddagen. Varken Djurgården eller Västerås var särskilt på hugget, den verkliga gnistan uteblev från matchen.
Matchen kom att präglas av att skotten mot mål var få, och även om Djurgården hade mer bollinnehav än Västerås hände det förvånansvärt lite under matchen.

Mest hände det i den 25:e minuten. Då tog Andreas Johansson emot en kort bakåtpassning från Abgar Barsom. Med vänsterfoten sköt Johansson bollen i mål.

Andreas Isaksson hade stundtals väldigt lite att göra, stundtals fick han rensa sedan Djurgårdens backlinje släppt igenom för mycket. I slutet av den första halvleken fick han visa prov på sin kapacitet när han räddade såväl skott som retur på en av de farligaste målchanserna.

- Det var skönt att vinna, sade Sören Åkeby efter matchen, med hänvisning till de två senaste förlusterna.
- Jag tycker att vi ägde mycket boll, men att vi var plottriga, fortsatte Åkeby.

Efter matchen var det dags för den demonstration angående Stadions k-märkning, som Järnkaminerna arrangerade. Det var härligt att se så många djurgårdare ställa upp för sin förening. Flera hundra meter demonstrationståg vandrade från Stadshagen till Stadshuset. Tillsammans med facklor och flaggor sjöng de för sin sak, för att visa att Djurgården hör hemma på Stadion. Vid Stadshuset vidtog debatt och tal av såväl politiker som djurgårdare. Mer info finns på Järnkaminernas webbplats.