Vattenplaning för Djurgården

• 5 mars 2002

Ett plaskande underlag fick Djurgården att trampa vatten i onsdagens match. Det blev Brage som vann med 3-0 i en match där de vassa chanserna var få.

Förutsättningarna för en rolig och publikvänlig match var inte de bästa. Ett envist regn, som pågått hela dagen och inte heller visade tendenser på att avta under kvällen, hade förvandlat Stadshagens grusplan till en lervälling. Vattenpölarna hopade sig och inbjöd inte till annat än klafsande fotboll och en hel del tjongande.

Djurgården var definitivt inte gynnat av underlaget, möjligheterna att spela bollen längs marken och använda sig av korta, tekniska passningar var små.

Den första halvleken handlade heller inte mycket om spel. Den vassaste chansen hade Aziz Corr Nyang, som bröt sig ut och ensam sprang upp mot Brages mål, men blev upphunnen och nerdragen innan han kunde få iväg bollen. Den snyggast chansen var Abgar Barsoms cykelspark, men den slutade i Bragemålvakten Gerhard Anderssons famn.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Markus Karlsson blev utvisad, detta sedan han hållit fast Jörgen Sundströms tröja. Markus lämnade planen och Mikael Dorsin gick in i stället (eftersom det var en träningsmatch fick DIF fortsätta med elva spelare).
Frisparken som följde efter utvisningen blev resultatlös, men bara någon minut senare kunde Brage göra matchens första mål genom Anders Augustsson.

Kim Källström byttes in i halvtid, men efter knappt en kvart lämnade han planen efter en liten smäll. Ont om avbytare på bänken gjorde att Djurgården resten av matchen spelade med en gubbe mindre på plan.

Det bäddade för mer Brage, som verkade vara det mest motiverade laget, även om Djurgården nog var det lag som hade flest chanser, men dessa förvaltades inte. Djurgården hade hur som helst svårt att komma i kapp sedan Brage utökat sin ledning till 2-0. Målskytt var Jörgen Sundström, som under året är utlånad från Djurgården.
Jörgen Sundström gjorde också 3-0; Isaksson fångade nicken från vänsterkanten, men tappade in den hala bollen i eget mål.

Även Brage hann med att få en utvisning i slutet av matchen. Men det hjälpte inte Djurgården som fortfarande var en man mindre på plan.
Det närmsta man kom ett mål i den andra halvleken var när Christer Mattiasson med ryggen mot mål nickade i stolpen.

Djurgårdens IF - Brage IK 0-3 (0-0)
(49) 0-1 Anders Augustsson
(60) 0-2 Jörgen Sundström
(72) 0-3 Jörgen Sundström