Företag

Jones Kusi-Asare klar för DIF

  • 14 dec 2004

Landskronas Jones Kusi-Asare är klar för spel i Djurgården. Kontraktet gäller i fyra år och Jones ansluter till truppen när försäsongen startar den 12 januari.


Jones Kusi-Asare
Jones Kusi-Asare återvänder till Djurgården. Djurgården och Landskrona BoIS, som Jones har haft kontrakt med, är överens om övergången som gäller från årsskiftet. Han har idag genomgått en läkarundersökning och undertecknat ett avtal på fyra år med Djurgården. Det gör att Jones kan ansluta till truppen till starten av försäsongen den 12 januari. Han är även klar för spel i Royal League i februari.
- Det här känns mycket bra. Jones utvecklades bra under sin tid hos oss och har även sett mycket bra ut i Landskrona. Vi har varit i behov av en spelare som Jones och är väldigt glada för att vi har kunnat knyta honom till oss. Han kommer att vara viktig del i våra framtida satsningar, säger Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist.

Jones kom som 19-åring till Djurgården från Vasalund 1999. Efter att ha gjort en stark försäsong blev det mest inhopp i Allsvenskan. Året efter, i Superettan, spelade Jones allt fler matcher från start, men det var 2001 som genombrottet kom. I maj 2001 kvitterade Jones till 1-1 i derbyt mot AIK och spelade samtidigt till sig en ordinarie plats i startelvan. Under säsongen, som för Djurgården slutade med en andraplats i Allsvenskan, hann Jones sätta ytterligare sex mål och vann med detta den interna skytteligan. Säsongen kröntes för Jones del med en match i det svenska U21-landslaget.

Efter säsongen 2001 lämnade Jones Djurgården. Men nu är han tillbaks för att förstärka Djurgården som central anfallare. Passande nog får han tröja nummer 9. Med Jones tillbaks och Sören Larsen på bättringsvägen har Djurgården plötsligt två starka kandidater till den centrala anfallspositionen.
- Det känns härligt att vara tillbaks. I Landskrona handlade det mycket om att ta vara på de chanser som dök upp, i Djurgården blir det mer anfallsspel och därmed fler målchanser, förhoppningsvis kan jag peta in ett antal mål. Jag tror att jag har mognat en del sedan jag lämnade Djurgården, det har varit en lärorik tid. Men det är skönt att vara tillbaks, säger Jones.

Välkommen hem, Dr Jones!


Fakta
Namn: Jones Kusi-Asare
Född: 1980-05-21
Position: Forward
Tröjnummer: 9
Längd: 178
Vikt: 75
Moderklubb: Vasalund
Tidigare klubbar:
- 1998 Vasalund.
1999-2001 Djurgården, 37 Allsvenska matcher/8 mål
2002 GAK Graz
2003 Denilzispor
2003-2004 Landskrona BoIS, 33 matcher/7 mål
Landskamper: 1 U21


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter