Företag

Lars Sandberg ny tränare

  • 5 dec 2004

Lars Sandberg, så heter Djurgårdens nya tränare. En genuin Djurgårdare som spelat flera säsonger i Djurgårdens A-lag och dessutom är son till Mister Djurgården, Gösta ”Knivsta” Sandberg.

Idag blev det klart, Lasse Sandberg blir den som tar hand om den vakanta tränarplatsen i Djurgården. Han tillträder sin tjänst den 1 januari 2005 och kontraktet gäller i första han på två år.
- Det känns fantastiskt roligt att få ingå i det här tränarteamet. Att det sedan är i Djurgården, som är det bästa man vet, det kan ju inte bli bättre, säger Lasse.

Arbetet med att ta hitta en ny tränare har pågått enda sedan Kjell Jonevret tog jobbet som headcoach i Djurgården. Flera namn har diskuterats, men valet föll slutligen på Lars Sandberg. Lars, som tidigare tränat Café Opera tillsammans med Jonevret och spelat fotboll i Djurgården med Stefan Rehn, var både Rehns och Jonevrets klara förstaval.
- Lasse och jag trivdes med att jobba ihop i Café Opera, så för mig var det lätt. Men eftersom Stefan Rehn är den som kommer jobba allra närmst Lasse så var hans åsikter väldigt viktiga. Stefan och Lasse har diskutera mycket under senaste tiden och när Stefan kände att allt stämde var det bara att köra. Jag är övertygad om att Lasse kommer bli en stor tillgång för Djurgården, berättar Kjell Jonevret.

Under senaste åren har Lasse varit huvudtränare för Spånga IS. Civilt jobbar han sedan flera år på Folksam. Han lämnar nu båda dessa uppdrag för att på heltid ta hand om Djurgården. Lasse är en riktig Djurgårdare sedan födseln, vilket inte är så konstig då han är son till Gösta ”Knivsta” Sandberg, den kanske största Djurgårdsprofilen genom tiderna.
- Jag är ju i princip uppväxt på Stadion. Dessutom har pappa i mycket varit en förebild för mig som ledare, en ledare med stort hjärta både för föreningen och för varje enskild spelare, menar Lasse

Lasse och Vito 1986
Lars Sandberg och Stefan Rehn kommer gemensamt att ha hand om de dagliga träningssysslorna. De kommer att arbeta på samma nivå och själva fördela arbetet mellan sig. Ovanför detta kommer Kjell Jonevret fungera som headcoach.

Fakta
Namn:
Lars Sandberg
Ålder: 47
Familj: Gift, två vuxna barn
Yrke: Fotbollstränare Djurgårdens IF (fr.o.m. 2005-01-01)
Spelarkarriär:
1975-1979 Brommapojkarna
1980-1986 Djurgårdens IF
1987-1991 Spånga IS
Tränarkarriär:
1996-1999 Spånga IS, huvudtränare
2000-2003 Café Opera, ass. tränare
2004-2004 Spånga IS, huvudtränare


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter