Tamt Djurgården knockades direkt

• 18 apr 2005

14 sekunder, sedan small det till.

Foto Bildbyrån

Nej, detta var inte Djurgårdens dag. Inte alls faktiskt. Trots ett härligt stöd från tillresta DIF-supportrar var Djurgården trea på bollen under större delen av matchen mot Halmstad i dag. Efter 0-1-målet efter 14 sekunder höll Djurgården uppe spelet hyfsat i några minuter. Men sedan var det Halmstad för fulla muggar. Djurgårdarna tilläts aldrig bygga upp ett eget spel då HBK-spelare hela tiden stressade bollhållare och presumtiva bollmottagare. DIF-spelarna gör bäst i att lära sig lektionen från första halvlek och sedan glömma den.

I andra halvlek såg DIF-spelet inledningsvis ut att fungera hyfsat, och flera passningar hittade rätt. Men efter en kvart startade Halmstadsmålvakten ett mönsteranfall som avslutades av Dusan Djuric; 2-0 och matchen var punkterad. 3-0 kom efter att DIF-försvararna vädjade om offsideavblåsning samtidigt som Patrik Ingelsten kunde vandra fram till skottläge och göra 3-0.
Søren Larsen fick några minuter senare göra sitt första allsvenska mål efter en riktigt bra situation där han tog emot bollen, vände runt försvararen och kallt satte 3-1.