Bakslag i Göteborg

• 11 apr 2009

Det var inte Djurgårdens dag i Göteborg. Fem minuter in i matchen hade IFK tagit ledningen med 2-0 och efter det kunde Djurgården aldrig resa sig. När slutsignalen ljöd hade siffrorna ökats till 6-0.

Ska vi börja med det bästa så var det publiken, nästan 2 000 djurgårdare fanns på plats på nya Gamla Ullevi för att stötta sitt lag. Tyvärr han de knappt avsluta första sången innan Djurgården hade hamnat i brygga. IFK Göteborg startade matchen med massor av energi och kreativitet och klockan hade inte hunnit visa sex minuter innan först Selakovic hade nickat in 1-0, och Robin Söder tåat in nästa mål. Starten blev för mycket för Djurgårdsspelarna som aldrig riktigt reste sig.

Några spelare, som Mikael Dahlberg och Daniel Sjölund, slet frenetiskt, men fotboll är ett lagspel och som lag fungerade inte mycket. Göteborg hotade hela tiden, ofta genom att hitta ytor på kanterna framför ensamma ytterbackar. Paussiffrorna skrevs till 4-0 och ironiskt nog var det tidigare djurgårdsspelaren Tobias Hysén som gjorde halvlekens två sista mål.

Djurgården ryckte upp sig något i den andra halvleken, men matchen var sedan länge förlorad och IFK Göteborg jobbade vidare med en framgångsvåg i ryggen. Två mål till hann IFK med och slutsiffrorna 6-0 är de största förlustsiffrorna på väldigt länge.

I dag gick absolut ingenting Djurgårdens väg, nu gäller det att glömma, ladda om och visa upp en helt annan sida på onsdag när Gefle gästar Stockholms Stadion. Påskafton drar vi fotbollsmässigt ett stort streck över.

Slutligen, ett stort tack till alla fantastiska supportrar som fanns på plats på Gamla Ullevi.