Företag

Dan Burlin till Djurgården

  • 23 juli 2009

Dan Burlin lånas ut från Skellefteå FF till Djurgården under resten av säsongen.

Dan Burlin följer i Petter Gustafssons fotspår och går från Skellefteå FF till Djurgården, i Dans fall handlar det om en utlåning under resten av säsongen. Kontraktet skrevs på i dag och Dan är troligtvis spelklar till matchen mot Gefle.
- Det är en karaktärsspelare, en spelare likt Jonson, Dahlberg och Johannesson vill vinna matcher och som blir irriterad om det inte är ordentlig fart på träningarna. Men det är även en duktig fotbollsspelare som spelat på många positioner och som har sin största styrka som en mer offensiv mittfältare, menar Göran Aral.

Dan har sju säsonger i Skellefteå bakom sig, där har han spelat på innermittfältet och som anfallare, under årets säsong i division 1 har många sett honom som lagets absolut bästa spelare.
- Det här känns riktigt roligt, en kul chans att få vid min ålder. Man kan väl säga att jag är en spelande mittfältare, jag gillar att hitta kreativa lösningar. Målet är självklart att få speltid och att kunna hjälpa Djurgården att skaffa sig en trygg placering, menar Dan själv.

Petter Gustafsson har spelat fem säsonger med Dan i Skellefteå, och Petter ser Dan som en stor tillgång i truppen.
- Han är en spelskicklig fotbollsspelare som är teknisk och duktig offensivt. Det är dessutom en väldigt trevlig och social kille, en riktig stämningshöjare, menar Petter

Dan Burlin
Född: 800813
Längd: 179
Vikt: 78

Dan Burlin om sig själv på Skellefteås hemsida:
Position: mittfält/forward
Säsonger i klubben: 7
Tidigare klubbar (senaste först): Åtvidabergs FF, Morön BK, Bergsbyns SK
Styrka som fotbollsspelare: Spelsinne
Svaghet som fotbollsspelare: Vänster yttersida


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter