Företag

Klart med kaptener för 2009

  • 17 mars 2009

I kväll presenterade tränarna hur kaptensrollen ska se ut i DIF under 2009.

Markus Johannesson tituleras precis som tidigare kapten för Djurgårdens IF. När han inte finns på plan tar Daniel Sjölund över bindeln och i hans frånvaro tas den av Mikael Dahlberg.

- Det är inte frågan om ett trekaptenssytem, klargör Andrée utnämningarna, det är frågan om en kapten och två assisterande.

Hur har då tränarna resonerat?

-Det var inget svårt val. Markus är en av få naturliga ledare i laget och han har visat upp sådan kvaliteter i gruppen att det är naturligt att han fortsätter säger Andrée.

Zoran fyller på:

Markus står dessutom för mycket rutin i en föryngringsprocess och han är mycket viktig för oss. När det gäller Daniel så har han vuxit mycket i sitt spel och i sin ledarroll. I honom har Djurgården en blivande storspelare. Vi ska lyfta honom ytterligare och ge honom ett större ansvar både på och utanför plan. Han ska börja låta mer på planen och andra ska lyssna på det han säger.

Micke Dahlberg är vår länk till de yngre. Han har en riktigt bra karaktär, lojal lagspelare och har alla egenskaper som gör att han på sikt kommer att bli en bra lagkapten.

Kommentarer från spelarna:

Markus: Riktigt hedrande. Det är klart att det är mycket glädjande att de nya tränarna tror på mig som ledare i gruppen.

Daniel: Givetvis riktig kul och hedrande. Jag trivs med att få ta mycket ansvar och jag vet att det höjer mig som spelare.

Micke: Väldigt roligt att få det ansvaret och jag ska verkligen göra mitt yttersta för att leva upp till rollen.


Wille Bäcktröm

Senaste nyheter