Företag

Provspelande Tedla nöjd målskytt

  • 6 feb 2011

Det blev ett mål framåt för Djurgården i årets första träningsmatch mot Vasalunds IF på Skytteholm och det var provspelaren Teferi Tedla som gjorde det.

Provspelaren Teferi Tedla - som ursprungligen kommer från dagens motståndare Vasalund - höll sig påpassligt framme i början av första halvlek och nickade in hemvändaren Joel Riddez precisa inlägg från vänsterkanten. Ett mål som innebar ledning för Djurgården och som firades ordentligt av Teferi själv.
- Det var riktigt kul, att få göra mål så här i debuten. Jag ser det här som min riktiga debut fastän jag har spelat A-lagsmatch tidigare, konstaterar Teferi.

...ja du var ju med i träningsmatchen mot Mallorca förra sommaren.
- Ja men som sagt, jag ser det här som min riktiga debut och det var riktigt roligt.

Du såg pigg ut, det verkade som att det fanns mycket spring i benen.
- Ja jag ville väldigt mycket. Sedan i andra halvlek blev jag rätt trött eftersom det är första matchen. Men första halvlek kändes mycket bra och det är aldrig fel att göra mål.

Mot slutet hade du ju dessutom bud på ett till. Det hade sett bra ut om du hade satt den också.
- Precis, det hade varit kul att få göra två. Men så blir det ibland...

Och hur kändes kroppen med tanke på att ni har haft ganska tuffa träningspass?
- Det är en ny träningsform för min egen del. Jag har inte varit van vid den här typen av träning vilket gör att man känner sig lite tung faktiskt. Men tanken med upplägget är att det ska kännas så här nu för att sedan explodera när det drar igång på allvar. Så det har varit lite tunga tider för min del, men det funkar.

Många är nyfikna på hur det ser ut med din fortsättning i DIF, men jag antar att det inte finns några klara besked på den fronten än?
- Nej. det är upp till den sportsliga ledningen att ta det beslutet. Men jag hoppas att jag kunnat göra det som krävs för att få ett kontrakt.

Stort tack till Magnus Liljegren på www.GGFOTO.nu för hjälp med fotografering.


peder.ernerot© DIF Fotboll

Senaste nyheter