Fredrik Stenman tillbaka i Djurgården

Fredrik Stenman är tillbaka i Djurgården. Efter åtta år som utlandsproffs spelar den populäre försvarsspelaren åter i blårandigt.

– Vi har haft ett antal träffar med Stenman under våren. Han har ett Djurgårdshjärta och har visat en stor önskan att få komma tillbaka. Det är en en ledare på och vid sidan av planen så det känns jättekul, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Fredrik Stenmans första tid i DIF var oerhört framgångsrik. Han värvades från Elfsborg sommaren 2003 som ersättare för vänsterbacken Mikael Dorsin och blev svensk mästare samma år. Innan han lämnade Djurgården för Tyskland och Bayer Leverkusen efter säsongen 2005 hade han varit med och vunnit två SM-guld och två cuptitlar.

Sammanlagt blev det 63 allsvenska matcher (8 mål) i blårandigt. Han blev strax efteråt uttagen i den svenska truppen till VM i Tyskland 2006.
– Alla Djurgårdare vet vem Fredrik Stenman är och vi har stora förhoppningar på honom även om det var ett tag sedan han spelade en fotbollsmatch. Vi ska vara ärliga och säga att det inte är någon panikvärvning. Han har tränat på bra på egen hand under den sista tiden men kommer att få tid på sig. Han vill spela mittback men kan spela på alla positioner i backlinjen, säger Bosse Andersson.

Fredrik Stenman, som fyllde 31 i början av juni, flyttade sommaren 2007 från Leverkusen till Holland och FC Groningen där han spelade 118 seriematcher under fyra säsonger. Sedan 2011 har han tillhört FC Brügge, en av Belgiens största klubbar, där han tyvärr slet av hälsenan under en match vintern 2012. Efter ett drygt halvår var han tillbaka på planen och spelade mittback. Kontraktet med Djurgården är på ett och ett halvt år och han börjar träna med laget direkt. Precis som under den första sejouren i DIF kommer han att bära tröja nummer tre.
– Det känns fantastiskt kul att vara här igen. Jag vill komma igång så fort som möjligt med fullt fokus på att hjälpa Djurgården att komma så högt upp i tabellen, säger Fredrik Stenman som haft ett tufft sista år i Brügge.
– Det började i maj förra året då jag fick ett kontraktsförslag med förlängning på ett år med halverad lön. Eftersom varken jag eller min tjej trivdes speciellt bra där inne så var det inte aktuellt för mig och efter det har jag blivit mer eller mindre utfryst, i alla fall sen januari i år. Det finns en viss startsträcka för mig för att komma i den form som jag vill vara men nu är det bara köra.

Se Wille Bäckströms intervju med Fredrik Stenman i DIFTV (länk)

Senaste nytt
Fler nyheter