Företag

Filip Tasic på lån till Arameisk-Syrianska

  • Herrar
  • A-lag
  • 9 mars 2017

Djurgårdens 18-årige mittfältare Filip Tasic lånas ut till division 1-klubben Arameisk-Syrianska IF under 2017.

En bra lösning för Filip och Djurgården där den unge mittfältstalangen kan få kontinuerlig speltid på seniornivå, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Filip har tränat med dem i januari-februari och nu kommer han att finnas tillgänglig för spel för dem under säsongen. Det blir en bra miljö för honom att utvecklas i där jag tror att han tar nya kliv framåt, säger Bosse.

Något som Filip själv kan intyga efter att ha lärt känna sin nya förening under ett par månader där för övrigt även fd DIF-spelarna Nahir Oyal och Kristijan Cosic återfinns.
– Jag har varit där nu i vinter och tränat med laget och det har känts bra hela vägen. Ett bra lag för mig att utvecklas i där jag förhoppningsvis kommer att få mycket speltid och rutin, berättar han.

För Arameisk-Syrianskas ambitiöse tränaren Albert Krasniqi - som trots att de är nykomlingar i  tar sikte på topp fem i division 1 - blir Filip Tasic ett intressant tillskott i truppen.
– Det är en bra spelare som har väldigt mycket potential. Han kommer självklart att behöva jobba hårt men är definitivt en spelare för framtiden. Vi får se hur hans utveckling går framåt och det är också en massa andra bitar som måste fungera som skola och hem. Men faller alla de bitarna på plats så tror jag att han kommer att spela, säger Albert som ser ett behov av Filips spelartyp i laget.
– Ja, absolut och framför allt en så fin vänsterfot. Han är en teknisk och duktig spelare som kan saker som kan vara svårt för de allra flesta. Helt klart en skicklig fotbollsspelare som kommer till vårt lag.

Senaste nyheter

Relaterat